Nem sikerült

2019.09.27. 20:48

Gyurátz nem jutott a vb döntőjébe

A Szombathelyi Dobó SE válogatottja, Gyurátz Réka nélkül rendezik meg a női kalapácsvetés szombati döntőjét a katari atlétikai világbajnokságon.

Horváth Erika

A sérülése közbeszólt Gyurátz Rékának Fotó: FMH

Fotó: NAGY NORBERT

Pénteken megkezdődött a dohai atlétikai világbajnokság, amelynek 210 országból 1054 férfi és 918 női indulója lesz. A nyitónapon két magyar versenyző volt érdekelt, először Gyurátz Réka szerepelt a női kalapácsvetők selejtezőjében. A 30 fős mezőnyt két csoportra osztották, Németh Zsolt és Németh László tanítványa a másodikban kapott helyet. A döntőbe kvalifikáló szintet 72 méterben állapították meg a szervezők. Rékának 72,70 méter az egyéni csúcsa, de az utóbbi hetekben derékproblémák kínozták, és visszaesett a teljesítménye. Ráadásul nagyon erős volt a mezőny, a 72,70 is csak a 13. helyet jelentette a rajtlistán. Az első csoportból négyen, a másodikból öten dobták túl a 72 métert, tehát csupán három hely maradt kiadó a szombaton európai idő szerint 18.25-kor kezdődő 12-es döntőbe. Gyurátz Rékának nem volt esélye; első kísérlete 67,28 méter volt, másodikra egy picit tudott javítani, 67,41-ra, a harmadik dobása viszont érvénytelen lett. Így ő is azok közé a versenyzők közé tartozott, akik számára véget ért a vb – a szombathelyi versenyző a 67,41-dal a 23. helyen végzett.

A sérülése közbeszólt Gyurátz
Rékának Fotó: FMH

A női 3000 méteres akadályfutás magyar résztvevője, Wagner-Gyürkés Viktória sem tudott továbblépni, 9:52,11 perccel futamában 11. lett, az összesítésben a 42 fős mezőny 37. helyén zárt.

A 17 fős magyar válogatottban két kalapácsvető még bevetésre vár, Pars Krisztián és Halász Bence vasárnap utazik el Dohába – kedden délután lépnek dobókörbe a selejtezőben.

Az atlétikai vb-k 1983 óta íródó történetében először nem rendeznek délelőtt versenyeket. Az előfutamokra és selejtezőkre a délutáni-esti program első részében kerül sor, majd nyolc órától következnek a finálék. A nappali hőség miatt a maraton és a gyaloglás rajtját egészen éjfélig tolták ki, az indulóknak így is 30 fok körüli melegre és magas páratartalomra kell számítaniuk. A Kalifa Stadion azonban légkondicionált, légbefúvással 20–23 fokos hőmérsékletet tudnak biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában