Tájfutóérmek

2019.09.20. 18:02

Három vasi klub versenyzői is indultak

Két bronzérmet is szereztek az Alpokalja SK versenyzői a Rövidtávú Országos Tájfutó Bajnokságon.

Pum András

Érdekessége a felnőtt elit fi náléjának, hogy az említettek mellett Kiss Johanna Eperke (Haladás) és Juhász Júlia (Alpokalja) révén összesen négy szombathelyi résztvevője volt a 24 fős A döntőnek. Húsz éve először volt férfi felnőtt A döntős futó Vas megyéből: a jó futóformában versenyző Győrff y Kristóf parádés selejtezőbeli futással verekedte be magát a legjobb 24 közé, ahol végül a 14. helyen végzett.

Fotó: Alpokalja SK

A Rövidtávú Országos Tájfutó Bajnokságon három vasi klub – Alpokalja SK, Haladás VSE, Sárvári Kinizsi – mérette meg magát. A rendezők kiváló munkát végeztek, technikás pályák vártak a futókra, majdnem ezren vállalkoztak a megmérettetésre

Szombaton, a selejtezők eredménye alapján három vasi fiatal mutatott kiemelkedő formát: Sarkadi Lehel (Haladás VSE) és Bognár Zoltán (Alpokalja) futamából harmadikként jutott a döntőbe, a felnőtt nőknél a Dániában élő és készülő Vincze Rebeka (Alpokalja) pedig megnyerte a futamát.

Vincze Rebeka (jobbról a hatodik) negyedik, Ratinland Zsófia (jobbról a második) hatodik helyen végzett
Fotó: Alpokalja SK

Az utánpótláskorúak nyugodt versenyzéssel hozták a papírforma alapján várható eredményt, Sarkadi Lehel (F16) és Bognár Zoltán (F18) egyaránt bronzérmet szerzett. Vincze Rebeka mindössze két másodperccel maradt le a dobogóról – negyedik helyen zárt –, de így is az elmúlt évtized legjobb vasi felnőtt eredményét produkálta. Klubtársa, Ratinland Zsófia a hatodik helyen végzett.

Érdekessége a felnőtt elit fináléjának, hogy az említettek mellett Kiss Johanna Eperke (Haladás) és Juhász Júlia (Alpokalja) révén összesen négy szombathelyi résztvevője volt a 24 fős A döntőnek. Húsz éve először volt férfi felnőtt A döntős futó Vas megyéből: a jó futóformában versenyző Győrffy Kristóf parádés selejtezőbeli futással verekedte be magát a legjobb 24 közé, ahol végül a 14. helyen végzett. Másnap, vasárnap a sprintváltók küzdelmeit rendezték. A felnőtteknél az alpokaljás váltó derekasan helytállt: végig az élboly mögött haladva végül a hatodik helyen zárt.

A váltó tagjai: Vincze Rebeka, Szalay Levente, Bognár Zoltán, Ratinland Zsófia. A legfiatalabb szenior kategóriában a Haladás VSE Kovács Gábor, Fodor Emese, Horváth Pál összeállítású váltója az ötödik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában