Nemzetközi kupa

2019.09.13. 19:51

Körmend: szlovén, cseh és osztrák rivális

Sorsoltak a kosárlabda Alpok–Adria-kupában; a címvédő Egis Körmend ezúttal osztrák, cseh és szlovén csapattal került egy csoportba.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Az ötödik Alpok–Adria-kupa következik, amelyet az Egis Körmend együttese címvédőként vár. Ezúttal is 16 csapat alkotja a mezőnyt – négy osztrák, öt cseh, két horvát, két szlovén és egy-egy szlovák, lengyel, valamint magyar együttes – utóbbi az Egis Körmend. A 2018/2019-es szezonbelihez képest három csere volt, az US Praha, a ZTE és a Traiskirchen Lions helyett két cseh és egy osztrák csapat sorolt be.

Októbertől négyes csoportokban kezdődnek meg a küzdelmek. A piros-feketék a C csoportba kerültek az osztrák BC Hallmann Vienna, a szlovén KK Šenčur és a cseh BK Opava társaságába.

Az Egis Körmend tervezett játéknapjai. Október 8.: KK Šenčur–Egis Körmend. 16.: BK Opava–Körmend. November 21.: BC Hallmann Vienna–Körmend. December 3.: Körmend–Šenčur. 11.: Körmend–Opava. 18.: Körmend–Hallmann Vienna.

A csoportbeosztás. A csoport: BK IMMOunited Dukes Klosterneubug (osztrák), BK Pardubice (cseh), KK Škrlje­vo (horvát), GTK Gliwice (lengyel). B csoport: Swans Gmunden (osztrák), Egoé Basket Brno (cseh), Hopsi Polzela (szlovén), BC Levicki Patrioti (szlovák). C csoport: BC Hallman Vienna (osztrák), BK Opava (cseh), KK Šenčur GGD (szlovén), Egis Körmend (magyar). D csoport: UBSC Raiffeisen Graz (osztrák), Sluneta Ústí nad Labem (cseh), KK Vrijednosnice Osijek

(horvát), BK Armex Decin (cseh).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában