Utánpótlás

2019.09.30. 22:03

Szombathelyi sikerek – A Lurkó és az Illés Akadémia is első helyen zárt

A Lurkó UFC az U11-es, az Illés Akadémia az U13-as korosztályban nyerte meg a Haladás VSE által rendezett Decathlon Kupa labdarúgótornát. A házigazda ezen két bronzérmet szerzett.

Pum András

A Lurkó U11-es csapata. Állnak, balról: Varga Roland edző, Szalai-Horváth Alex, Laczó Bálint, Papp Máté, Hányi Dávid, Horváth Valentin, Körhöcz György edző. Elöl: Vert Zsolt, Tompa Ádám, Grádwohl Kristóf, Hideg Botond

Fotó: Horváth Péter

A két korosztályban (U11 és U13) rendezett tornán nyolc-nyolc csapat vett részt a Kenderesi utcai pályán. Megyénket a házigazda Haladás VSE-n kívül a Lurkó UFC, az Illés Akadémia és a Király SZE képviselte. Az U11-eseknél a Lurkó, a HVSE és a Király SZE indult. Legjobban a lurkósok szerepeltek, akik mindhárom csoportmeccsüket – Siófok 8-0, Lendava (szlovén) 3-0, Mészöly Focisuli 1-0 – megnyerték, majd az elődöntőben a Sopront intézték el 3-0-ra. A fináléban pedig a rendes játékidőben a Siófokkal 1-1-es döntetlenre végeztek, büntetőkkel 3-1-re nyertek Körhöcz György és Varga Roland tanítványai. A lurkósok így megnyerték a viadalt.

Ugyanebben a korosztályban a Tóth Péter trenírozta HVSE a harmadik helyen végzett, miután a bronzmeccsen 2-1-re verte a Sopront. A Király SZE ötödikként végzett, a helyosztón a Gyirmóttal gól nélküli ikszet játszott, büntetőkkel 3-2-re nyert Gombás Péter csapata. A torna gólkirálya Horváth Valentin (Lurkó) lett öt góllal.

A Lurkó U11-es csapata. Állnak, balról: Varga Roland edző, Szalai-Horváth Alex, Laczó Bálint, Papp Máté, Hányi Dávid, Horváth Valentin, Körhöcz György edző. Elöl: Vert Zsolt, Tompa Ádám, Grádwohl Kristóf, Hideg Botond

Az U13-asoknál a Takács Csaba irányította Illés Akadémia-Haladás együttese nyerte meg a tornát. Az akadémisták a csoportmeccsek során a ZTE-t 2-0-ra, a Gyirmótot 1-0-ra, a Mészöly Focisulit 3-0-a verték, az elődöntőben a HVSE ellen 2-1-re bizonyultak jobbnak, a fináléban pedig 1-0-ra legyőzték a ZTE-t. A Nagy Sándor edzette HVSE a harmadik helyen végzett, miután a bronzmeccsen a Kaposvárt 1-0-ra győzték le a zöld-fehérek. A Balogh István vezette Király SZE csapata pedig a nyolcadik helyen zárt. A torna legjobb játékosa a haladásos Somfalvi Barna lett.

A Illés Akadémia-Haladás győztes U13-as csapata: Szijjártó Áron, Rózsa Máté, Szijjártó Ábel, Pfender Gergő, Németh Bence, Abért Barna, Palkó Áron, Tóth Barnabás, Pál Levente, Csonka Gergő, Szabó Bence, Vert Bence, Őri Bálint. Edző: Takács Csaba.PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában