Kézilabda

2019.11.19. 21:35

A Sárváré a megyei derbi

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 8. fordulójában elszenvedte első vereségét a Bük, megyei rangadót nyert a Sárvár a Körmend ellen, kikapott a CVSE.

Tóth Gábor

A sárvári Cser Dóra remekül, gólerősen játszott

Fotó: Benkő Sándor

Vady Mosonszolnok–Büki TK 26-18 (13-11). – Mosonszolnok, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Babity, Kaposi.

Bük: Büki – Szuhogyi 4, Szabó N. 1, Guttyán 4, Szabó R., Cseledi 1, Baranyai 1. Csere: Szalai N. (kapus), Gősi, Schuszter, Szabó D. 7/3, Kelemen, Marton, Mersits, Megyeri, Tóth B. Edző: Bölöni Roland.

Esélyeshez méltó játékkal kezdett a Bük (8. perc: 2-4). A hazaiak azonban lelkesen kézilabdáztak, átvették a vezetést (5-4). A félidő hátralévő részében a vasi gárda futott az eredmény után, lassan, körülményesen játszott. A szünetet követően tíz perc elteltével a Bük utolérte a Mosonszolnokot, ám a vezetést nem tudta átvenni, mert a lövések vagy célt tévesztettek, vagy elakadtak a hazai kapusban. A szerencse sem állt a vasi alakulat mellé, így nagy meglepetésre kikapott szerényebb erőt képviselő ellenfelétől – és elbukta a veretlenségét.

Sárvárfürdő Kinizsi SE–Körmendi DMTE 27-19 (13-7). Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gál, Ludvig.

Sárvár: Jurik – Peitli 1, Jenőfi 5/1, Doncsecz 2, Soós 3, Cser 5/1, Vajda 5. Csere: Varga Á. (kapus), Gerencsér 3, Barabás 2, Horváth E., Kiss N. Farkas, Dávid 1/1/, Marton, Szemes. Edző: Farkas Veronika.

Körmend: Dudora – Rábai 5, Horváth D. 2, Zsiga 2, Török, Herczeg 3, Kiskós. Csere: Anek (kapus), Őri, Szalai 2, Somlai 1, Varga K. 1, Bokor 3. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

A mérkőzést a jól védekező Sárvár kezdte jobban, bár a vendégek egy ideig tartották a lépést (10. perc: 4-3). Ezt követően viszont szemre is tetszetős játékot láthatott a lelkes publikum, így az első játékrész végén már megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre a Kinizsi. Szünet után is a házigazda játszott fölényben. A fiatal kerettel dolgozó vendégeknek voltak fellángolásaik, de a hazai győzelmet nem fenyegette veszély.

Farkas Veronika: – Elsősorban jó védekezésünknek köszönhető a megérdemelt győzelem. Próbáltunk méltó módon elköszönni a régi

meccshelyszíntől, a Nádasdy- iskola tornacsarnokától.

Kiskós Kitti: – Büszke vagyok a csapatomra, mert egy ilyen kemény ifjúsági mérkőzés után a lányok becsülettel végigdolgozták a felnőtt találkozót is.

A sárvári Cser Dóra remekül, gólerősen játszott
Fotó: Benkő Sándor

SZESE Győr–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 27-26 (12-11). – Győr, 76 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Dáné, Gyimesi.

CVSE: Tömő – Kazári 3, Szomorkovits A. 3, Füzfa, Freiberger 4, Szecsődi 6, Bagics 1. Csere: Balogh V., Szomorkovits L. 8/7, Geiger, Győrffy 1, Szalai, Marton, Giczi G. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A CVSE kezdett jobban, 1-4-re elhúzott. Aztán egy négyperces kiállítás megfogta a vendégeket, a Győr élt a lehetőséggel, felzárkózott. Megtört a celliek lendülete, lassan játszottak, sok helyzetet puskáztak el. Fej fej mellett haladtak a csapatok a második félidőben is. A kijátszott helyzetek értékesítése továbbra is nehézséget okozott vendégoldalon. A SZESE három-négy góllal meglépett (48. perc: 23-20). De a végjátékban felzárkózott, az egyenlítés lehetőségével azonban nem élt a Cell, így bosszantó, egygólos vereséget szenvedett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában