kézilabda

2019.11.12. 19:11

A szünet után dőlt el a meccs

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 7. fordulójában az újonc Szombathelyi Női Kézilabda Klub és Akadémia U19 nem tudta felborítani a papírformát, kikapott a listavezető Budaörstől.

Tóth Gábor

Tamási Kata kitett magáért, jól kézilabdázott

Fotó: Horváth Balázs

Az újonc, fiatal SZKKA U19 az éllovas, százszázalékos, feljutásra pályázó Budaörsöt fogadta – természetesen a komoly erőt képviselő vendégek léptek pályára esélyesként.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19– Moyra-Budaörs Handball 27-36 (16-18). – Szombathely, 150 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Józsa-Bőhm, dr. Csupor.

SZKKA: Christe – Franka 1, Pődör B. 4, Tamási 6, Horváth A. 2, Béres, Tóth A. 3. Csere: Lőrincz (kapus), Bíró 1, Kulcsár 4, Szmolek, Kozma 1, Bozzai 4, Németh P. 1, Kovács V,, Málovics. Edző: Pődör Zoltán.

Erős tempóban kezdtek a csapatok, az SZKKA pedig meglepte ellenfelét, mert derekasan állta a sarat. Sőt a szurkolók sokáig váltott vezetést láthattak (10. perc: 5-4). Aztán átvette az irányítást a vendég, de Tamási és Pődör Blanka góljaival ott loholt ellenfele nyomában a házigazda (28. perc: 15-17). Nem is tudta eldönteni az első félidőben a meccset a Budaörs.

Tamási Kata kitett magáért, jól kézilabdázott
Fotó: Horváth Balázs

Fordulás után viszont 3-0-s rohammal nyitott a vendég, így viszonylag stabilabb előnyre tett szert (33. perc: 16-21). Bár jól küzdött a házigazda, de futott az eredmény után, egyre többet hibázott, amit kihasználva egyre növelte előnyét a higgadtan, rutinosan kézilabdázó éllovas (46. perc: 20-28). A végére így elmaradt az izgalom, biztosan érvényesítette a papírformát a Budaörs.

Pődör Zoltán: – Nem vagyok elégedetlen. Erre a játékra, teljesítményre lehet építeni a jövőben. Egy félidőig tudtuk tartani a jő erőt képviselő listavezetővel, a lányok végig motiváltak voltak. A második játékrészben már többet hibáztunk, amit büntetett a rutinos ellenfél. Fiatal csapat vagyunk, van hová fejlődnünk, dolgozunk tovább! Az SZKKA U19 egy győzelemmel, hat vereséggel a 11. helyen áll a tizenkét csapatot felvonultató tabellán. Vasárnap (18.00) a sereghajtó, még nyeretlen Dorogot fogadja alsóházi rangadón az egyetemi csarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában