Véget ért a páros teniszbajnokság

2019.11.04. 22:06

Egyelőre bizonytalannak tűnik a 15 esztendőt megélt sorozat jövője

A Kiss–Palotai kettős győzelmével ért véget a Palatinus Egyesület által rendezett 15. városi, városkörnyéki páros teniszbajnokság – egyelőre kérdéses a sorozat jövője.

Tóth Gábor

A bajnoki címet begyűjtő páros: Kiss Ferenc (balról) és Palotai Zoltán – minden meccsüket megnyerték, egyetlen szettet vesztettek az év során Fotó: Palatinus Egyesület

A páros teniszbajnokság, a Fyrex Kupa mérkőzéseinek zömében a Palatinus Egyesület kezelésében lévő söptei magánpálya adott otthont, néhány összecsapásnak pedig a Savaria TC sporttelepe. Nyolc együttes vett részt a 2019-es sorozatban, tavasszal és ősszel is megmérkőztek egymással a csapatok. A tavaszi és az őszi győztes egy bajnoki döntőt játszott volna. De mivel mindkétszer a Kiss Ferenc–Palotai Zoltán páros győzött, így kiérdemelték a Fyrex Kupát. Az ezüstről szétlövés döntött, a két második helyezett meccselt. A tavasszal menetelő Catomio János–Molnár Róbert kettős csapott össze az ősszel remeklő dr. Birosz Béla–Polyák Kálmán duóval. A kiélezett csatát a Birosz–Polyák kettős nyerte.

A bajnoki címet begyűjtő páros: Kiss Ferenc (balról) és Palotai Zoltán – minden meccsüket megnyerték, egyetlen szettet vesztettek az év során Fotó: Palatinus Egyesület

– Szép 15 év van mögöttünk, remek játékosok fogtak ütőt, sportbarátságok szövődtek az elmúlt években – árulta el Palotai Zoltán főszervező, a Palatinus Egyesület elnöke. – A söptei sporttelep kikerült az egyesület kezeléséből, így a bajnokság jövője bizonytalanná vált. Most azon dolgozunk, hogy ez az egyedülálló sorozat valahogyan folytatódjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában