Nagy küzdelem volt

2019.11.10. 07:19

Idegenben született a Haladás röplabdázóinak első győzelme

A női röplabda Extraliga 5. fordulójában megszerezte első győzelmét a Hungast-Haladás Szombathely együttese. Az MTK Budapest otthonában 0:2-es hátrányból fordította a maga javára a mérkőzést.

Horváth Erika

Most végre a végén is örülhettek. Balról Genesis Miranda és Vacsi Evelin

Fotó: Unger Tamás

MTK Budapest–Hungast-Haladás Szombathely 2:3 (21, 20, -20, -16, -14). – Budapest, 200 néző, női röplabda Extraliga-mérkőzés, vezette: Kiss Z., Szabó Zs.

MTK: Durst 5, Godó 9, Zólyomi 8, Vezsenyi 5, Kiss G. 10, Király 10. Csere: Nagy F. (liberó), Szalai (liberó), Lesi, TAKÁCS 10, PETŐVÁRY 13. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Haladás: CSÓKA, Császár 18, Lescay 7, Wallner 12, MIRANDA 30, VACSI 13. Csere: Lojen (liberó), Pickering, Németh T. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Az MTK a második, a Haladás az első győzelméért lépett pályára. Idegesen, elég sok hibával kezdték a mérkőzést a szombathelyiek, nem jöttek be az akcióik, viszonylag könnyen el tudtak húzni a hazaiak (12-6). A második időkérésük után sikerült felzárkózniuk a zöld-fehéreknek (21-20), de a kispadról beállt, Szombathelyen nevelkedett Takács Doroti nem hagyott több esélyt nekik (25-21).

A második szettben változott a játék képe, ezúttal jól indított a Haladás és jelentős előnyt harcolt ki magának. 4-12 után viszont megakadt a szekér, mély hullámvölgybe került a vasi együttes, amit a hazaiak kihasználtak – 17-17-nél egyenlítettek. 20-20-ig fej fej mellett haladt a két csapat, aztán gyorsan lezárta a játékrészt az MTK (25-20).

Most végre a végén is örülhettek. Balról Genesis Miranda és Vacsi Evelin
Fotó: Unger Tamás

 

A kétszettes hátrány ellenére nem tört meg a Haladás, újult erővel vetette magát a küzdelembe. Szélen Genesis Miranda, középen Vacsi Evelin tett a legtöbbet a közösbe. Eleinte kiegyenlített volt a játék, de 12-12 után sikerült ellépnie a szombathelyieknek (14-20) – és innen már nem engedték ki a kezükből a játszmát (20-25).

A negyedik szettben még magabiztosabbak voltak a vendégek, végig vezetve, nagy különbséggel nyertek újabb szettet, ezzel megszerezték a szezonban első bajnoki pontjukat (16-25).

Az ötödik, rövidített játszma, azaz a mérkőzés győztesének viszont két pont járt. A szett első felében a fővárosiak voltak egy-két pontos előnyben (8-6). Térfélcsere után egyenlített a Haladás

(8-8), de utána megint a hazaiak pillanatai következtek. Elúszni látszott a mérkőzés, hiszen már 13-10-re vezetett az MTK. Miranda vette hátára a csapatát – egyenlített a Haladás (13-13). De az első mérkőzéslabda a hazaiaké volt (14-13). Nem nyugodtak bele ebbe a zöld-fehérek, nagyszerűen koncentrálva a maguk javára fordították a találkozót (14-16).

A Haladás ezzel megszerezte első győzelmét a szezonban.

Leiszt Máté: – Borzasztó volt, amikor a második szettet nagy előnyről elbuktuk. De sikerült felállnia a csapatnak, nagyon mélyről jött vissza a meccsbe, és a végén még meccslabdáról is sikerült fordítani. Nagyon nagy mentális erőről tettek tanúbizonyságot a lányok, megemelem a kalapomat előttük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában