Kosárlabda

2019.11.20. 22:03

Magabiztos körmendi győzelem a lengyeleknél

Végig vezetett és magabiztosan nyert az Egis Körmend kosárcsapata a lengyel Legia Warszawa otthonában, ezzel bebiztosította a továbbjutást a FIBA Europe Cup H csoportjából.

Tóth Judit

Körmend-Legia Varsó fiba cupa, 20191030, ut, Vas Népe / Unger Tamás Körmend

Fotó: Unger Tamás

Legia Warszawa – Egis Körmend 68-78 (18-24, 18-16, 10-21, 22-17)

Varsó, 1200 néző, FIBA Europe Cup 5. forduló, vezette: C. Stoica, I. Putenko, S. Prpa

Warszawa: MATCZAK 9/3, Saczewski 5, Michalak 7, Niziol 10/6, Milovanovic 2 Csere: Brandon 2, Kuskow 14/6, Finke 5, Nowerski 4, Linowski 4, Sadowski 6/6 Vezetőedző: Marek Zapalowski

Körmend: TURNER 15/3, Oroszi-, EDWARDS 23/15, Varnado 11/3, TAYLOR 12. Csere: Kastrati 3/3, Ferencz 9/9, Durázi-, Németh Á. 5/3, Kiss M- Vezetőedző: Matthias Zollner

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-8. 7. perc: 11-15. 13. perc: 23-27. 18. perc: 32-33. 24. perc: 43-48. 27. perc: 43-53. 33. perc: 48-71. 36. perc: 54-71.

Kipontozódott: Kastrati (39.)

A Legia Warszawa-Egis Körmend mérkőzés előtt lejátszották a Kataja Basket-Bakken Bears találkozót. A dánok idegenbeli győzelmükkel (82-85) bebiztosították továbbjutásukat és egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz is, hogy első helyen zárják a FIBA Europe Cup H csoportját. A Körmend azzal a tudattal vághatott neki a lengyelországi meccsnek, hogy győzelem esetén szintén biztos továbbjutó, de még egy 14 pontnál kisebb arányú vereség is belefért a piros-feketéknek.

Edwards nyitotta a találkozót egy triplával. A kanadai hibátlan dobása jó felütésnek bizonyult, mert hasonló volt a folytatás is. A 4. percben már tíz ponttal vezetett a Körmend (2-12). Erőtlenül mozgott a pályán a Legia, dobásai nem ültek, sokáig nem bírt elmozdulni a két pontról a házigazda. Ezzel szemben a Körmendnek jól ment a dobás, de nagyjából csak a negyed feléig. Ekkor volt némi megingás a piros-feketék játékában, szerencséjükre, a Warszawa továbbra sem volt túl acélos. Az etap hajrájában Varnado triplájával mozdult el a holtpontról a Körmend, de Kuskow meccsben tartotta a Legiát.

A második játékrészben komolyabb intenzitást mutatott védekezésben a hazai alakulat. Ez megzavarta Matthias Zollner csapatát. Kiegyenlített játékot hozott a második tíz perc, végig ott ült ellenfele nyakán a varsói együttes. Bár vezetett a Körmend a nagyszünetre is, egyáltalán nem dőlhetett hátra, mert minimális előny birtokában volt (36-40).

A Körmend vette fel előbb a ritmust a pihenő után, de nem kellett sokat várni az első lengyel találatra sem, ezúttal Niziol jóvoltából esett az első kosár, mindjárt egy tripla. Nem hagyta megugrani ellenfelét a Legia, minden körmendi kosárra volt válasza. A 26. percben Kastrati hárompontosával átgördült a félszáz ponton a vendég (43-51), kisebb hullámvölgyben volt most a házigazda. A vasiak már látványos megoldásokat is mutattak, Turner labdáját Taylor húzta egy kézzel a kosárba.

Tizenöt pontos előny birtokában kezdhette a Körmend a záró negyedet (46-61), amely Ferencz két triplájával gyorsan tovább hízott. Húszhárom pontos vendég vezetésnél nem tudott sok újat mutatni a hazai csapat, helyzete kezdett reménytelenné válni. A Körmend most minden lehetőségét pontokra váltotta, végérvényesen megtörni látszott az amúgy igen lassú és darabos játékot mutató Legia. Az utolsó néhány percre a piros-feketék vesztettek lendületükből, így tizenhárom pontra zárkózott a Warszawa (58-71), de tízen belülre kerülni nem tudott. Végig jobb volt a Körmend, nem vitás, és megérdemelten szerzett győzelmet Lengyelországban, ezzel biztos továbbjutó a H csoportból. Az első és a második hely sorsa jövő szerdán, az utolsó csoportmeccseken dől el véglegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában