torna

2019.11.07. 19:52

Mesteri 5. hely

Megszerezte első mesterfokú bajnoki döntős helyezését Horváth Emma, a Szombathelyi Sportiskola 14 éves tornásza.

Horváth Erika

Horváth Emma (bal oldalon) ugrásban volt a legsikeresebb

Fotó: Horváth Balázs

A Szombathelyi Sportiskola tornászai a tavaszi csapatbajnoki fordulóban nem tudtak részt venni, mert mindkét felnőtt versenyzőjük, Dévai Boglárka és Tömböl Boglárka sérült volt. Márpedig a csapatban legalább egy felnőtt tornásznak szerepelnie kell. Az október végi őszi fordulóban viszont már a szerekhez léptek a szombathelyiek (bár Dévai Bogi még mindig hiányzik) – a Borbás Maja, Maráczi Fruzsina, Horváth Emma, Tömböl Boglárka összetételű együttes hatodik lett.

Horváth Emma ugrásban volt a legsikeresebb

Az év legrangosabb egyéni versenye, a mesterfokú bajnokság (amelyen a felnőtt-ob első hat, az ifjúsági ob első három, valamint további három, a szövetségi kapitány által kijelölt versenyző indulhat) összetett végeredményét a csb-n megszerzett pontok alapján hirdették ki, egyben ez volt a selejtező a szerenkénti döntőkre. Horváth Emma kissé félénk, de nagy hiba nélküli versenyzéssel összetettben a kilencedik helyen zárt és bekerült az ugrás döntőjébe. Ott egy 3,9 és egy 3,7 erősségű ugrással ötödik lett. Az ifjúsági korúak számára ez a viadal válogató is volt az olimpiai reménységek versenyére: Emma – akárcsak tavaly – bekerült a hatfős válogatottba, így utazhat november végén Liberecbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában