arany és bronz

2019.12.01. 20:48

Controll SE-érmek a kungfudöntőről

Három arany-, egy ezüst- és hat bronz­éremmel tértek haza a szombathelyi Controll SE sportolói a kungfu országos döntőről.

Tóth Gábor

Balról Koszogovits Mihály (edző), Pintér Bálint, Tömpe Dóra és Sandrisser Dávid

Fotó: Controll SE

Dunakeszin tartotta a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség az országos bajnokság döntőjét küzdelem (qingda-sanda), valamint formagyakorlat (tao lu) kategóriákban – a döntőbe kategóriánként a legjobb négy versenyzőt hívták meg a 2019-es év két országos bajnoki fordulójának eredményei alapján.

A szombathelyi Controll SE nyolc versenyzővel vett részt az erőpróbán; ketten Szombathelyről, hatan pedig a budapesti szakosztályból kvalifikálták magukat a legjobb négy közé. Remekül teljesítettek, ugyanis összesen három arany-, egy ezüst- és hat bronz­érmet szereztek.

Küzdelemben Pintér Bálint a –75 kg-os mezőnyben magabiztosan diadalmaskodott. Bálint már évek óta résztvevője a qingda-döntőnek, kitartása a harmadik bajnoki címet eredményezte számára. Formagyakorlatban a gyerek lányok között Tömpe Dóra pusztakezes formagyakorlatban, Bődy Gergely pedig hosszúfegyveres kategóriában bizonyult a legjobbnak. Zsárecz Kristóf a gyermek fiúk között lett második, Mitchell Rebeka a gyerek lányok mezőnyében harmadik.

Balról Koszogovits Mihály (edző), Pintér Bálint, Tömpe Dóra és Sandrisser Dávid
Fotó: Controll SE

Andrakovics Fanni a serdülő lányoknál, Sandrisser Dávid pedig a serdülő fiúknál szerzett bronzérmet. Czobor Viktória a felnőtt nőknél, Bődy Gergely pedig a férfi mezőnyben gyűjtött be egy harmadik helyezést. A versenyzőket Koszogovits Mihály és Pintér Bálint edzők készítették fel.

– Egész évben folyamatosan készültünk, próbáltuk kihozni versenyzőinkből a legjobb eredményt – fogalmazott Koszogovits Mihály edző. – Fáradozásaink – többek között – három bajnoki címet eredményeztek, büszkék vagyunk sportolóinkra. Tömpe Dóra és Bődy Gergely győzelme nagy siker, ugyanis nagyon erős volt a mezőnyük. A munkát természetesen folytatjuk, várjuk a jövő év kihívásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában