Röplabda

2019.12.06. 20:06

Egy órát bírtak a zöld-fehérek

Nem született meglepetés, a Hungast-Haladás Szombathely sérülések miatt megtizedelt női röplabdacsapata három szettben kikapott a győzelmével a tabella élére lépő Kaposvár vendégeként.

Horváth Erika

Császár Norina volt a Haladás legjobb pontszerzője

Fotó: Horváth Krisztina

1. MCM-Diamant Kaposvár–Hungast-Haladás Szombathely 3:0 (12, 15, 18). – Kaposvár, 400 néző, női röplabda-extraligamérkőzés, vezette: Árpás, Mezőffy.

Kaposvár: KLISURA 18, DJURIC 9, Tálas 4, Szűcs 11, SIPIC 6, Matic 6. Csere: Szpin (liberó), Hegyi (liberó), Horváth A., Tóth J., Kalmár. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Haladás: Csóka, Császár 10, Vacsi 5, Péteri 1, Wallner 6, Pickering. Csere: Zoltán (liberó), Lojen (liberó), Szendrődi, Lescay. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Az októberi, szombathelyi találkozón is 3:0-ra nyertek a somogyiak, pedig akkor még a négy sérültjükből hárman – Miranda, Cicic és

Marton is – rendelkezésre álltak.

Rövid ideig úgy tűnt, hogy – ahogy Leiszt Máté előzetesen remélte – bátrabban tud játszani a fiatalokkal tűzdelt szombathelyi csapat, mint egy hete Nyíregyházán, 7-5-ig tartotta a lépést a szezon elején a Challenge Kupába is belekóstoló hazai együttessel. Ezután kezdett nyílni az olló a két csapat között. A vendégek sokat kényszerültek védekezésre – mert ütőerőben nem tudták felvenni a versenyt a Kaposvárral –, Maticék viszont könyörtelenül támadtak (25-12).

Császár Norina volt a Haladás legjobb pontszerzője
Fotó: Horváth Krisztina

A második szettre rendezni látszott sorait a Haladás. Az egyik centerposztra Pickering helyett a kubai Lescay érkezett, és 9-10-ig általában egy-egy ponttal a Haladásnál volt az előny. Ezután viszont fordított a Kaposvár. Az időkérésekkel sem sikerült befékezni a hazaiakat, ráadásul egy kétes játékvezetői ítélet növelte a zavart a vasi térfélen ­(14-10). A hazaiak kihasználták az egyszeres vb- és kétszeres Eb-ezüstérmes szerb Klisura (szó szerint) bomba formáját, ütései ellen nem volt ellenszerük a zöld-fehéreknek (25-15).

A korábbi perceket feledtetve a harmadik játszmát magabiztosan tudta kezdeni a Haladás; az éppen Kaposvárról kölcsönzött Császár Norina jó sorozatával hárompontos előnyt szerzett (9-12). Ezután azonban ismét volt reklamálnivalójuk a játékvezetői ítéletek ellen a szombathelyieknek, persze nem jártak sikerrel. Viszont elkedvetlenedtek, és onnantól már ismét – az amúgy toronymagasan esélyes – kaposváriak vitték a prímet (25-18). A mérkőzés alig egy óráig tartott, a Kaposvár győzelmével az élre állt.

Leiszt Máté: Tartalékos csapattal léptünk pályára, a találkozón a fiataloknak is több lehetőséget adtam.

A szombathelyieknek még két bajnokija lesz 2019-ben, december 12-én, csütörtökön (20.00) a Jászberényt fogadják, 20-án pedig Békéscsabán lépnek pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában