Tíz vasi a döntőben

2019.12.04. 20:45

Jól szerepeltek a megyénk tekézői a selejtezőkben

A nyugat-magyarországi serdülő és ifjúsági egyéni bajnokságról tíz vasi sportoló kvalfikálta magát az országos döntőbe.

Pum András

Karba Bálint győzött a serdülőknél

Fotó: Szentgotthárdi VSE

Az országos egyéni utánpótlás tekebajnokság a megyei, majd a területi selejtezők után a kelet-, illetve nyugat-magyarországi kvalifikációkkal folytatódott. A serdülőknél (U18) a dunántúli versenyzők Szentgotthárdon léptek pályára, az ifjúságiak (U23) Oroszlányban versenyeztek 120 vegyes gurításban. A szentgotthárdi viadal 38 fős mezőnyéből az első 18 helyezett kvalifikálta magát az országos fináléba – megyénkből öt U18-as tekés lehet majd ott a döntőben. A viadalt 605 fás teljesítményével a szentgotthárdi Karba Bálint nyerte.

Karba Bálint győzött a serdülőknél
Fotó: Szentgotthárdi VSE

Oroszlányban 28-an léptek pályára; a döntőbe jutó 18 versenyző között négy a Vas megyei. Közülük a legjobb eredményt a szentgotthárdi Cseh Máté ért el, 571 fával a negyedik helyen végzett. A lányok nyugat-magyarországi döntőjét – mindkét korosztályban – Győrött rendezték. Megyénkből egyedül a szentgotthárdi – de az ausztriai Kleinwarasdorf színeiben versenyző – László Kata szerepelt, aki az ifjúságiaknál a harmadik helyen jutott tovább.

Fiú. Serdülők, dobogósok. 1. Karba Bálint (ThermalparkSzentgotthárd) 605, 2. Biácsi Bence (Soproni Sörgurítók) 592, 3. Tóth Dániel (Győr-Szol TC) 588. További vasi továbjutók: 6. Velekei Martin (Halogy-Boldizsár Trans) 579, 10. Simon Szabolcs (Horváth-Gravitáció TK) 561, 13. Karba Noel (Szentgotthárd) 555, 16. Banai István (Sárvári Kinizsi-Kékgolyó) 545.

Ifjúságiak, vasi továbbjutók: 4. Cseh Máté (Szentgotthárd) 571, 8. Horváth Flórián (Balogunyom TK) 555, 10. Biró Benjámin (Balogunyom) 553, 13. Horváth Márton (Balogunyom) 544.

Lány. Ifjúsági: 3. László Kata (Kleinwarasdorf) 564.

Az országos döntőket jövő hétvégén, azaz december 14-én és 15-én rendezik. Az ifjúsági fiúk Székesfehérváron, a serdülők Szegeden, az ifjúsági lányok Tiszakécskén versenyeznek. Megyénket összesen tíz tekéző képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában