kosárlabda

2019.12.14. 15:08

Körmenden bukott el a bajnok – Nyert az Egis Körmend a vasi rangadón

Komoly erőbedobással és nagy szívvel játszott az Egis Körmend kosárcsapata a vasi rangadón.

Tóth Judit

A piros-feketék szinte végig vezetve legyűrték a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttesét, ezzel megtörték a sárga-feketék veretlenségét a bajnokságban.

 

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 83-70 (27-22, 23-24, 19-8, 14-16)

Körmend, 2000 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Benczur T., Tóth C., Török R.

 

Körmend: TURNER 13, Edwards 8, Ferencz 10/6, VARNADO 16/12, TAYLOR 18. Csere: KASTRATI 15/6, Durázi 3, Takács Vezetőedző: Matthias Zollner.

Szombathely: VÁRADI 8/6, Curry 7, Benke 15/12, Washington 5/3, Reddic 6 Csere: Hooker 3/3, Filipovity 6/3, PERL 18/3, Lake 2 Vezetőedző: Gasper Okorn.

 

 

Az eredmény alakulása: 4. perc: 5-0. 8. perc 22-17. 14. perc: 37-28. 19. perc: 46-43. 23. perc: 54-46. 26. perc: 60-51. 35. perc: 73-58. 37. perc: 75-61.

 

Kipontozódott: Varnado (38.)

 

 

Úgy küzdjetek értünk, ahogy mi tesszük értetek – hirdette a körmendi B közép óriás transzparense már jó egy órával a kezdés előtt. Hamar megtelt a vendég szektor is, a Falco drukkerek hétközben azonnal lecsaptak a 230 darab belépőjegyre, amelyet a házigazda biztosított. Hangoltak a szurkolótáborok nagy hangerővel, mindkét csapat szimpatizánsai kitettek magukért, külön koreográfiákkal készültek a találkozóra. Ott kísértünk a rémálmaitokban felirattal és egy korábbi újságcikk címével – miszerint Elvérzett a címvédő –, fokozta a hangulatot a piros-feketék szurkolói csoportja.

A nagy vasi rangadón ezúttal a Falco tűnt esélyesebbnek, hiszen a tavalyi bajnok nagyon jól kezdte a szezont, eddig hibátlan sorozatot produkált a bajnokságban. Az Egis Körmend a tabella harmadik helyéről várhatta az összecsapást.

Justin Edwards három pontja nyitotta a találkozót, a Falco labdaeladásokkal segítette a házigazdát. Taylor zsákolására már őrjöngött a hazai tábor, de Váradi triplája és Washington gyűrűszaggatása hűtötte a kedélyeket. Az 5. percben átvette a vezetést a Falco (10-11). Benke mutatott nagy formát, de triplájára azonnal jött a válasz Ferencztől. Az etap hajrájában meg tudott lépni a Körmend (24-17), de egy nagy hullámmal azonnal ott volt ellenfele nyakán a Falco. A végét jobban bírta idegekkel a Körmend, vezetett öt ponttal az első kisszünetre (27-22).

Hamar tíz pontra növelte a különbséget a házigazda a második etap elején (32-22), Benke ébresztette a szombathelyi együttest. Taylor forgatta nagy sikerrel a szombathelyi védőket, Varnado meg szinte extázisban kosarazott. Perl mozdított sokat a kátyúba ragadt szombathelyieken (44-41), de jól segítették ki egymást a piros-feketék, így tartották a néhány pontos előnyt a nagyszünetre (50-46).

A fordulás után másodpercről másodpercre parázsabb lett a hangulat. A hazaiak irányítója, Turner kapott sokat, agresszíven védekezett a vendég. De a Körmend állta a sarat, megint tíz pontra igazította előnyét (56-46). Percekig nem volt sikeres dobása a Falconak, sőt nagyon helyzete sem, tapadtak ellenfelükre a körmendi játékosok. Majdnem ötperces csend után Váradi talált be először a Szombathelynél, majd Perl is hozzátett egy hármast. De extrán teljesített a Zollner-csapat, nyolc ponton tartotta a Falcot a harmadik negyedben és vezetett tizenöttel a záró felvonás előtt (69-54).

Nem sok újat tudott mutatni a vendég az utolsó etapban sem, a Körmend foggal-körömmel küzdött, akarta a győzelmet. A hasznosan és jól játszó Kastrati akasztott egy nagy sapkát Váradi nyakába (73-58). Fáradtak, de tartották az előnyt a körmendiek, próbált közelebb érni a vendég. De pörgött a film, Ferencz a legjobbkor dobott egy újabb triplát, ezzel megpecsételődött a szombathelyiek sorsa. Ez nem a Falco napja volt, győztek az erejükön felül teljesítő piros-feketék, akik alaposan meglepték a bajnoki címvédőt és megakasztották száz százalékos bajnoki sorozatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában