4 bajnoki cím

2019.12.02. 20:34

Vasi ugrókötelesek ob-sikere

Négy bajnoki címet, valamint egy-egy ezüstöt és bronzot is szereztek a Kötélugró Klub Szombathely versenyzői az országos egyéni és páros ugróköteles-bajnokságon.

Horváth Erika

A szombathelyiek két egyéni bajnoka. Varga Flóra (balról) a felnőttek, Nagy Lotti a serdülők között nyert

Fotó: VN/Gombkötő Regina

A Kötélugró Klub Szombathely nem túl népes – öt egyéni versenyző és öt páros alkotta –, de annál eredményesebb csapattal vett részt a pécsi országos bajnokságon, ahol öt korosztályban avattak bajnokokat. Érmeket csak összetettben, a két gyorsasági számban (30 mp-es és 180 mp-es futás), valamint a szabadon választott gyakorlatban elért helyezések összesítése után osztottak.

Füle Magdolna és Bánhegyi Attila tanítványai a serdülők (2006–2008-ban születettek), az ifjúságiak (2003–2005) és a felnőttek (2002-ben és előtte születettek) között szerepeltek.

Az egyéni versenyben a serdülőknél 36 fős volt a mezőny – és kettős szombathelyi győzelem született. A 11 éves, a korosztály felső határánál két évvel fiatalabb Nagy Lotti nyerte az aranyat, Papp Virág pedig az ezüstérmet. Értékes Baumgartner Luca nyolcadik helyezése is.

A felnőttek 15 fős mezőnyében a nagyszerűen teljesítő Varga Flóra érdemelte ki az aranyérmet – a világelsőségig is jutó Bánhegyi testvérek nevével fémjelzett aranykor (a 2000-es évek eleje) után ő tudott újra a felnőttek között bajnoki címet szerezni. Gyurkó Flaviának kevésbé sikerült az egyéni verseny, a nyolcadik helyet szerezte meg. Ebben a mezőnyben ott volt a Gersekarát KDSE kötelese, Pintér Éva is, aki ötödik lett.

A szombathelyiek két egyéni bajnoka. Varga Flóra (balról) a felnőttek, Nagy Lotti a serdülők között nyert
Fotó: VN/Gombkötő Regina

 

A szombathelyiek két párosa az ob-dobogó legfelső, egy pedig az alsó fokára állhatott fel. A 24 serdülő duó közül Nagy Lotti és Baumgartner Luca bizonyult a legjobbnak. Papp Virágnak és Halmosi Dézinek nem ment jól, a 18. helyen zártak.

Az ifjúságiaknál Fekete Anna és Gyurkó Flora nyakába bronzérem került, Szentgyörgyvölgyi Zora és Horváth Laura a hetedik helyet szerezte meg. A felnőtt párosoknál is szombathelyi győzteseket avattak Gyurkó Flavia és Varga Flóra személyében.

A pécsi ob egyben válogatóverseny is volt a jövő júliusi kanadai világbajnokságra. A 15+ korosztályban Varga Flóra az első helyről várja a válogatók utolsó fordulóját. Akkor, február 1-jén, Szolnokon rendezik az országos csapatbajnokságot is – amelyen a Kötélugró Klub Szombathely csapatban is versenybe száll a vb-kvalifiká­cióért.

Idén még hazai környezetben is láthatjuk a szombathelyi ugróköteleseket. December 15-én, a Bolyai-iskolában rendezik a Karácsony Kupát. A meghívásos nemzetközi páros és kétköteles gyorsasági viadalra a hazaiakon kívül cseh, szlovák és osztrák versenyzőket is várnak – négy korosztályban hatvan páros lép majd színre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában