Jöhet az Európa-bajnokság

2020.01.08. 21:53

Gyorskorcsolya: magyar bajnokként utazik Hollandiába Bejczi Botond

A friss magyar bajnok Bejczi Botond vasárnap a hollandiai gyorskorcsolya-Európa-bajnokságon lép jégre.

Tóth Gábor

Bejczi Botond alaposan felkészült a kontinenstornára Fotó: Hunskate Média

A Savaria Speedskating Team szombathelyi élsportolója, Bejczi Botond az elmúlt hétvégén Budapesten magyar bajnoki címet nyert a gyorskorcsolyázók országos sprintbajnokságán. A 21 esztendős versenyző sokat nem ünnepelhetett, hiszen a hétvégén már Hollandiában, a heerenveeni Európa-bajnokságon csatol korcsolyát a lábára. A tömegrajtos versenyben ad számot a tudásáról, felkészültségéről. Mindössze két férfi versenyző és egy edző képviseli a magyar színeket a kontinenstornán.

Bejczi Botond alaposan felkészült a kontinenstornára
Fotó: Hunskate Média

– Még tavaly, a minszki világkupán kvalifikáltam magam az Európa-bajnokságra – árulta el Bejczi Botond. – Szeretem a tömegrajtos versenyt, ebben a számban jó eredményeket értem el már juniorként is – igaz, a junior mezőnyben tíz, míg a felnőtteknél 16 kör, vagyis körülbelül 4 kilométer egy verseny. Ahogyan nézegettem a nevezéseket, úgy 40 fős mezőnyre, vagyis két 20 fős selejtezőre számítok. Szeretnék bekerülni a döntőbe, a legjobb 20 versenyző közé. Az ob-t kisebb betegséggel bajlódva nyertem meg, Hollandiába viszont már teljesen egészségesen, jó formában utazom – és a bajnoki címem miatt természetesen feldobott állapotban. Becsülettel felkészültem, igyekszem majd mindent kiadni magamból. Csütörtökön utazunk, lesz bőven elég időnk ráhangolódni a versenyre. Kapunk edzéslehetőséget, így kerékpáron, konditeremben és jégen is dolgozhatunk az Eb előtt. Vasárnap rendezik a versenyt, amelyet bizakodva várok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában