kosárlabda

2020.01.10. 22:18

Nem okozhat gondot a Szeged a Falconak

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombaton 18 órakor a Szegedet fogadja.

Tóth Gábor

Filipovity Márkó nagy formának örvend Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A Falco szerdán kiélezett meccset vívott a Bajnokok Ligájában a Zaragoza ellen – a spanyol sztárcsapat a hajrában csikarta ki a győzelmet (70-77). A vállalható vereség után a szombathelyi élgárda már a Szegedet fogadja. Amely gyenge szezont fut, 14 játéknap alatt csak két győzelmet tudott begyűjteni, a bennmaradásért küzd, az utolsó előtti, 13. a tabellán. A klub november végén edzőt is váltott, elköszönt Andjelko Mandicstól, és a Falco korábbi sikeredzője, Srecko Sekulovic vette át a szakmai munka irányítását – aki 2008-ban bajnoki aranyérmet, 2017-ben és 2018-ban ezüstöt nyert a Falcóval. De a Szegedet egyelőre nem sikerült felráznia, az irányításával eddig egyetlen győzelem jött össze. A Falco éllovasként fut neki a mérkőzésnek, már az is meglepetés lenne, ha a Szeged szorossá tenné a meccset.

Filipovity Márkó nagy formának örvend Fotó: Unger Tamás

–Spanyolországban csak egy ponttal kaptunk ki a Zaragozától, és Szombathelyen is szoros meccset buktunk el, ami roppant bosszantó – fogalmazott a szerdai BL-mérkőzésbe remekül beszálló, 15 pontig, közte három tripláig jutó Filipovity Márkó. – Volt olyan szakasza a meccsnek, amikor vezettünk, amikor jobban elléphettünk volna, de végül nem sikerült nyernünk. Természetesen fájó, hogy elvesztettük a hazai veretlenségünket a BL-ben, de van még lehetőségünk a javításra, még van esélyünk kiharcolni a továbbjutást. Éppen ezért a mérkőzés után nem is volt letargikus a hangulat az öltözőben – mert mindenki bízik a továbbjutásban.

– A Szeged ellen csak a győzelem ez elfogadható eredmény – tért át a soros feladatra Filipovity Márkó. – De nem becsüljük le ellenfelünket, nem okoz számunkra problémát, hogy a Zaragoza után a Szegedre kell ráhangolódnunk. Az első perctől mi szeretnénk irányítani. Csapatként, szervezetten kell játszanunk, rá kell erőltetnünk akaratunkat, a saját ritmusunkat az ellenfélre. Vélhetően nagy lesz a rotációnk, nincs hiányzónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában