Női kosárlabda

2020.01.19. 21:29

Szomszédvári rangadón bukott el a SZoESE

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 11. fordulójában rangadót bukott a SZoESE, a szomszédvár Nagykanizsától kapott ki hazai pályán.

Tóth Gábor

Jakubovics Dóra jól játszott, jól küzdött

Fotó: SZoESE

Szombathelyi Egyetemi SE–Kanizsai Vadmacskák SE 72-86 (19-30, 17-13, 14-21, 22-22). – Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Rokob, Tóth B.

SZoESE: JAKUBOVICS 11, Püspöki 10/6, Balogh 2, SZABÓ-HAKLITS 23/9, Plózer 8. Csere: SÁNDOR 6, MEZŐSI 7/3, Koltay 3/3, Soós 2. Edző: Szabó László.

Két jó formában lévő, jó szezont futó, az élmezőnyt megcélzó csapat lépett pályára. De a szomszédvári derbit szétszórtan, sok hibával kezdte a SZoESE. Ugyanis roppant szellősen védekezett, ráadásul sok – csak az első negyedben tíz – labdát adott el. A Kanizsa pedig büntette a kihagyásokat, könnyű kosarakkal rohant át ellenfelén. A második negyedben rendezte sorait a SZoESE, főleg szigorúbban védekezett. És jó támadójátékának köszönhetően egyre faragta a hátrányát. A nagyszünetig látótávolságba zárkózott (20. perc: 36-43). Fordulás után viszont ismét gyengébb játékkal tért vissza a pályára a házigazda.

Jakubovics Dóra jól játszott, jól küzdött
Fotó: SZoESE

A Kanizsa 8-0-s rohammal nyitotta a harmadik etapot, remekül szedte például a lepattanókat. Így korán időt kellett kérnie a hazai kispadnak (22. perc: 36-51). A folytatásban már kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség, de a vendég rutinos módon őrizte biztos előnyét. A negyedik negyed sem hozott változást a játék képében, a SZoESE futott az eredmény után, de a Nagykanizsa győzelmét nem fenyegette veszély.

Szabó László: – Kicsit jobb védekezéssel sokkal szorosabb meccset játszhattunk volna a Kanizsával. Ráadásul sok eladott labdával is segítettük ellenfelünket. Ha a játék e két elemében javulunk, akkor sokat léphetünk előre. Megérdemelten nyert a vendég.

A SZoESE legközelebb január 25-én, szombaton lép pályára, 14.30-as kezdéssel a budapesti Törekvés SE együttesét fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában