A kupagyőztes ellen

2020.02.21. 20:46

A Vasasnál kezdi a harmadik kört a Haladás

A Haladás Szombathely röplabdacsapata is megkezdi az Extraliga alapszakaszának harmadik körét – a friss Magyar Kupa-győztes Vasas Óbuda vendége lesz vasárnap (18.00).

Horváth Erika

Sophie Wallner (7) felépült, Genesis Miranda (balról) még nem Fotó: UT

Fotó: © Unger Tamás

A női röplabda Extraligában már befejeződtek az oda-visszavágók, de egy harmadik kört is játszanak a csapatok. A Haladás első ellenfele, a bajnoki címvédő Vasas már túl van egy meccsen – hazai pályán 3:0-ra verte az Jászberényt, de azóta sem pihent, hiszen február 13-án elnyerte a Magyar Kupát a Nyíregyháza elleni döntőben, kedden pedig még Romániában játszott a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Mindeközben az Extraliga nyolcas csoportjában sereghajtó és az alapszakaszt követő rájátszásban már biztosan alsóházas szombathelyiek a sebeiket gyógyítgatták, hiszen hosszú ideje sérülésektől tizedelt volt a játékoskeretük.

Sophie Wallner (7) felépült, Genesis Miranda (balról) még nem Fotó: UT

– Nagyszerű munkát végzett az egészségügyi stábunk, ennek köszönhetően már visszatérhettek az edzések a normális mederbe. Sophie Wallner és Csóka Lili is csatlakozni tudott, már csak Genesis Miranda felépülésére kell tovább várnunk – mondta Leiszt Máté, a Haladás vezetőedzője. – Dolgozunk, készülünk a rájátszásra, és az előttünk álló meccseken nagyon erős csapatok ellen gyakorolhatunk. A Vasas a BL-ben is edződött, most nyerte meg a Magyar Kupát. Már harmadszor találkozunk az idényben, ismerjük a kvalitásait. A vasárnapi meccs egy jó állomás lesz arra, hogy felmérjük, hogyan dolgoztunk az elmúlt hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában