Mind a négy gárda győzött

2020.02.10. 18:42

Elkezdték a tavaszt az NB II-es Vas megyei női kézilabdacsapatok

Az NB II-es kézilabda-bajnokság tavaszi első, 12. fordulójában megyei rangadót nyert a Bük Körmenden, győzött a Sárvár és a Celldömölk is.

Tóth Gábor

Megyeri Hajnalka (31) kilenc góllal járult hozzá a büki gárda körmendi diadalához

Fotó: Szendi Péter

Körmendi DMTE–Büki TK 25-37 (14-21). – Körmend, 80 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász B., Papp R.

Körmend: Dudora – Rábai 5, Őri 1, Zsiga 3, Török 2, Herczeg 1, Huszár 3. Csere: Anek (kapus), Horváth D., Kiskós 7, Szalai, Somlai 3, Bokor, Cser. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

Bük: Büki – Szuhogyi 7, Szabó D. 9, Baranyai 3, Szabó R. 1, Schuszter, Cseledi 3. Csere: Szalai N., Megyeri 9, Szabó N. 1, Gősi 3, Marton 1, Kelemen, Tóth B., Mersich. Edző: Bölöni Roland.

Lendületes indításokból és eredményes átlövésekből már a mérkőzés elején stabil előnyt épített ki a vendégcsapat (10 perc: 2-6). Aztán a kezdeti megilletődöttség után a hazaiak szép gólokat szerezve kezdtek zárkózni (22. perc: 11-12). Ekkor időt kért a vendég kispad, használtak Bölöni Roland tanácsai, mert a szünetre már hétgólos előnnyel vonulhatott a listavezető (30. perc: 14-21). A második félidő elején felváltva estek a gólok, állandósult az öt-hat gólos vendég vezetés (43. perc: 19-16). Sőt, a Bük produkált egy 7-0-s sorozatot, egyre növelte előnyét, végig kézben tartotta az irányítást (57. perc: 22-36) – végül biztosan nyert.

Varga Andrea: – Az ilyen és hasonló ellenfelek ellen vívott mérkőzéseken tud tanulni fiatal csapatunk, amit – nem kérdés – végig kell bírni erővel. A visszarendeződésünkön még bőven van mit javítanunk, nem kaphatunk ennyi könnyű gólt a jól induló ellenfeleinktől.

Bölöni Roland: – Gratulálok a csapatomnak, remélem, ez a győzelem jó alapot ad a tavaszi hadjárathoz!

Megyeri Hajnalka (31) kilenc góllal járult hozzá a büki gárda körmendi diadalához
Fotó: Szendi Péter

Sárvárfürdő Kinizsi–Győri Audi ETO KC U22 30-22 (13-9). – Sárvár, 300 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas L., Miksó D.

Sárvár: Jurik – Vajda 4, Jenőfi 11/8, Doncsecz 3, Gerencsér, Cser 3, Kiss 2. Csere: Bokor (kapus) Soós 3, Horváth E. 2, Szemes 2, Bolfán, Barabás, Farkas, Dávid, Marton. Edző: Farkas Veronika.

Jól sikerült a sárvári gárda első hivatalos mérkőzése a Sárvár Arénában: 300 néző előtt, az első perctől vezetve, magabiztosan szerzett érvényt a papírformának. Az első félidőben még tartotta magát a fiatal győri gárda, szünet után viszont a sárváriak szigorú védekezésével szemben tehetetlen volt. Az utolsó tíz percben már csak a különbség mértéke volt kérdéses. Végül sima győzelemmel nyitotta a tavaszt Farkas Veronika csapata.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–VKL SE Győr 39-29 (18-13). – Celldömölk, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, v.: Poller Z., Szűcs A.

CVSE: Tömő – Kazári 5, Szomorkovits A. 7, Füzfa, Freiberger I. 5, Szecsődi 5, Bagics 1. Csere: Szomorkovits L. 6, Balogh, Geiger 1, Győrffy 8/6, Buzás 1. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Negyedóráig kóstolgatták egymást a csapatok. Majd a CVSE erőre kapott, remek játékával kétséget sem hagyott afelől, hogy otthon kívánja tartani a két pontot. Hazai oldalon a kiváló kapusteljesítmény jó védekezéssel társult, sorra születtek a gyors találatok (21. perc: 15-8). A celliek az öt-hat gólos fórjukat a második félidőben is stabilan tartották. Sőt, lendületes játékkal tovább növelték előnyüket, biztos győzelmet arattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában