Racketlon: kezdésnek két arany

2020.02.04. 20:20

Sákovics Péter lett a világbajnokságok történetének legjobb játékosa

Nagyszerűen, a Thailand Openen aratott kettős győzelemmel kezdte az idei racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) szezont Sákovics Péter.

Tóth Gábor

Sákovics Péter a sportág legendájává nőtte ki magát

Fotó: ELTE SEK

A Thailand Open az első ázsiai verseny, ahol a szombathelyi racketlonos letette névjegyét. Nem is akárhogyan, hiszen a +40-es korosztályban bizonyult a legjobbnak – egyéniben és párosban egyaránt. Sákovics egyéniben egy Hongkongból érkezett versenyzővel kezdett, magabiztosan, 18 ponttal nyert. Az elődöntőben angol riválisa sem tudta megállítani – itt a különbség 28 pont volt.

Sákovics Péter a sportág legendájává nőtte ki magát
Fotó: ELTE SEK

A döntőben az indiai játékos ráijesztett az ELTE-SEK oktatójára, ugyanis 21-0-ra nyerte a tollaslabdát, ám asztaliteniszben, fallabdában és teniszben nem tudta tartani a lépést, 20 ponttal nyert Sákovics. A párosok versenyében Sákovics Péter a német Frank Kleibert oldalán aratott győzelmet. A magyar–német kettős angol és thai ellenfeleket verve jutott a döntőbe, ahol a finn–hongkongi duó sem jelentetett akadályt, 19 pont lett a különbség.

Érdekes hír, hogy a Nemzetközi Racketlon Szövetség elkészített egy világbajnoki összegzést (az első racketlon vb-t 2001-ben rendezték). A vb-ken elért eredmények alapján a legeredményesebb férfi racketlonosnak Sákovics Péter bizonyult – aki 14 arany- (6 egyéni, 6 páros, 2 csapat), 12 ezüst- (3 egyéni, 6 páros, 3 csapat) és 3 bronzérem (2 egyéni, 1 páros) tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában