nemzetközi viadal

2020.02.17. 21:11

Spartan race két SZoESE-futóval

Csehországi nemzetközi spartan race viadalon szerepeltek a SZoESE sportolói, ahonnan Major Gábor bronzéremmel tért haza.

Tóth Gábor

Major Gábor bronzéremmel tért haza Csehországból Fotó: SZoESE

A Szombathelyi Egyetemi SE sportolói, Kívés Bendegúz és Major Gábor Brnóban egy téli sprintversenyen kezdték meg az idei spartan race – extrém terepfutó – versenyszezont (+5 km, +20 akadály, 360 m szintkülönbség). Major Gábor a 40 fölötti nyílt kategóriában állt rajthoz. Jó erőbeosztással, egy hibával teljesítette a távot, 35:20 perces idővel bronzérmet szerzett. Kívés Bendegúz az elit mezőnyben jól kezdett, a táv feléig az élmezőnyben haladt, ám a deres, csúszós akadályokon három hibát is vétett (hibánként 30 négyütemű fekvőtámasz volt a büntetés), így el is szálltak a dobogós esélyei. Végül 36 perc fölötti idővel a 18. helyen ért célba.

Major Gábor bronzéremmel tért haza Csehországból Fotó: SZoESE

– Jól sikerült felkészülés van mögöttünk, a kedvező téli időjárásban kiváló futóedzéseink voltak – fogalmazott Major Gábor. – Saját pályát is építettünk, ahol az akadályokra való felkészülést gyakoroljuk. Erőfelmérőnek szántuk ezt a csehországi versenyt. Elégedett vagyok a bronzérmemmel, ettől alább legközelebb sem adom!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában