Téli dobó-ob

2020.03.05. 20:06

A bajnokság válogató is az Európa-kupára

A Szombathelyi Dobó SE – Németh Pál Dobóakadémia rendezheti a 2020. évi téli dobó országos bajnokságokat is. Szombaton a felnőttek és az U16-os korosztálybeliek versenyeznek a Sugár úti Atlétikai Centrumban.

Horváth Erika

Volt, hogy valódi télben kellett dobniuk Halász Bencééknek (legutóbb 2018-ban), most jobb időben reménykedhetnek

Fotó: Szendi Péter

Rengetegen neveztek, és mindenki rajthoz áll, aki a szak­ágában számít – így összegezte Németh Zsolt, a Magyar Atlétikai Szövetség egyik alelnöke, a Dobó SE vezetőedzője, az előttünk álló ob versenyigazgatója a szombati mezőnyt. Három korosztályban (felnőtt, serdülő és újonc) három dobószámban, diszkoszvetésben, kalapácsvetésben és gerelyhajításban döntenek a résztvevők a téli dobó bajnoki címekről, illetve dobogós helyekről. Természetesen jó néhányra a házigazda Dobó SE versenyzői pályáznak; kalapácsvetésben – illetve egy-két esetben diszkoszvetésben – lehet erre a legnagyobb esélyük. Az edzők, ha minden összejön, akár 11 ob-érmet sem tartanak elképzelhetetlennek.

Ami a felnőtt élmezőnyt illeti, férfi-kalapácsvetésben ott lesznek az indulók között a hazaiak legjobbjai, Halász Bence, Pars Krisztián, Rába Dániel, Varga Balázs, két legnagyobb riválisuk, az ARAK színeiben versenyző Pásztor Bence és Hudi Ákos (utóbbi éppen a szombathelyiektől igazolt Fehérvárra).

Volt, hogy valódi télben kellett dobniuk Halász Bencééknek (legutóbb 2018-ban), most jobb időben reménykedhetnek
Fotó: Szendi Péter

 

A nőknél a szombathelyiek színeit képviselő Gyurátz Réka, Gergelics Cintia, Németh Zsanett, illetve a veszprémi Orbán Éva érem­esélyes. Diszkoszvetésben Huszák János, Szikszai Róbert és – a súlylökésben fedett pályás világbajnok – Márton Anita, gerelyhajításban Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka a legnagyobb név.

A legtöbben a serdülő (14–15 évesek) fiú diszkoszvetők lesznek, harmincan, de kalapácsvető is 19 nevezett. Az újoncoknál (13 évesek) is a fiúdiszkoszvetés a slágerszám. A felnőtteknél a férfi-kalapács- és -diszkoszvetésre neveztek legtöbben, 16-16-an.

A téli ob eredményei alapján állítják össze a március 21–22-én Portugáliában rendezendő dobó-Európa-kupa magyar válogatottját.

A szombati ob programja. 9.30: újonc fiú kalapács, újonc fiú gerely. 10.20: újonc lány kalapács, újonc fiú diszkosz, újonc lány gerely. 11.10: serdülő fiú kalapács, újonc lány diszkosz, serdülő fiú gerely. 12.20: serdülő lány kalapács, serdülő fiú diszkosz, serdülő lány gerely. 13.50: felnőtt női kalapács, serdülő lány diszkosz, felnőtt női gerely. 15.00: felnőtt férfi kalapács, felnőtt női diszkosz, felnőtt férfi gerely. 16.15: felnőtt férfi diszkosz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában