Semmi sem sikerült

2020.03.01. 20:35

Az aligátorok hat góllal alulmaradtak a Szentes ellen

Az OB I-es vízilabda-bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén az AVUS-nak nem volt esélye a Szentes ellen. Az aligátorok az alsóházban folytatják a középszakaszt.

Pum András

Irmes Pál három góljával volt a vasiak legeredményesebb játékosa

Fotó: Unger Tamás

Metalcom Szentes–Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület 12-6 (3-1, 2-1, 4-1, 3-3). – Szentes, 300 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, B csoport, 14. forduló, vezette: Tordai, Kollár.

Szentes: Meixner – Kókai, NAGY M. 5, VÖRÖS 2, Basara, Pellei F., Kriszofatisz. Csere: Mátyók 1, Pellei K. 1, Bozó Hegedűs 1, Gergelyfi, SOMOGYI 2, Duvnjak. Edző: Pellei Csaba.

AVUS: Kovács B. – Ekler B. 1, Szőke Sz., Turnai, Marnitz, IRMES 3, Takács J. Csere: Polovic 1, Szabó B. 1, Jovanovic, Szőke B., Sági, Sebestyén. Edző: Matajsz Márk.

A szentesieknek csak győzelem esetén maradt esélyük a felsőházra, ezért a nagy tét miatt a szurkolók ingyen nézhették meg a mérkőzést. Az első negyedben a vasiak védekezése ugyan hellyel-közzel működött, de a támadójátékuk gyakorlatilag hatástalan volt.

A szentesiek három és fél perc után szerezték első góljukat, az aligátorok nyolc másodperccel a negyed vége előtt – a mérkőzés napján 24. születésnapját ünneplő Szabó Bence talált be. Ekkor viszont már 3-0-ra vezettek a meccset a jobban kezdő, jól játszó szentesiek.

Irmes Pál három góljával volt a vasiak legeredményesebb játékosa
Fotó: Unger Tamás

A második negyedben sem találta a ritmust a sok hibával játszó AVUS, a Szentes 5-1-re elhúzott. Irmes emberelőnyből szépített, 5-2-vel fordultak a csapatok, maradt tehát még esélyük az aligátoroknak. Egészen a harmadik negyed hajrájáig, amikor Nagy Márton 7-2-re alakította a találkozó állását.

A vasiaknak ebben a periódusban semmi sem sikerült, figyelmetlenül játszottak, a nagy lendülettel pólózó szentesiek a negyedik negyed előtt 9-3-ra vezettek. Mivel a lényegi kérdések eldőltek, az utolsó nyolc percre kevés izgalom maradt, csak a gólkülönbség volt kérdéses. A szombathelyiek becsületére legyen mondva, nem adták fel, az utolsó negyed 3-3-as döntetlennel zárult: a hazaiak végül 12-6-ra győztek.

A Szentes biztosan nyerte a mérkőzést, az aligátorok ezúttal támadójátékban gyengélkedtek, de a védekezésükre sem lehetnek büszkék.

Matajsz Márk: – Az elmúlt két mérkőzésen szenzációsan teljesített csapatom, akkor minden sikerült, ezúttal viszont semmi sem úgy működött, ahogyan kellett volna. Dekoncentráltak voltunk, fáradt csapat benyomását keltettük.

További eredmények: Vasas–Kaposvár 15-14, Budapest Honvéd–BVSC 7-6. Az OSC–Eger mérkőzést a koronavírus-járvány miatt – óvatosságból – elhalasztották.

Habár a koronavírus-veszély miatt két találkozót is később játszanak le, az biztos, hogy az AVUS a B csoport hetedik helyén végzett, és az alsóházban folytatja a szombaton kezdődő középszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában