Kosárlabda

2020.03.01. 20:24

Riválist vert meg a SZoESE

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában a Szombathelyi Egyetemi SE a nagy rivális Nyíregyházát győzte le biztosan.

Tóth Gábor

Jakubovics Dóra parádézott

Fotó: SZoESE

Két jó formában lévő, a szűk élmezőnybeli tagságért harcoló csapat lépett pályára az egyetemi csarnokban. A szombathelyiektől Plózer és Molnár hiányzott, így két kulcs­ember, két magas játékos esett ki a keretből.

Szombathelyi Egyetemi SE–Nyíregyházi Kosársuli 82-75 (20-23, 26-25, 20-10, 16-17). – Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Hernicz, Rokob.

SZoESE: Püspöki 9, JAKUBOVICS 29/12, BALOGH 03/3, SZABÓ-HAKLITS 18/9, SÁNDOR –. Csere: Mezősi 7, Koltay 4/3, Soós 2, Dervalics –. Edző: Szabó László.

Jobban kezdett a vendég, és ahogyan várható volt, a palánk alatti játékot erőltette. Sok pontot szerzett centerből, ugyancsak sokat jó lepattanózás után, második szándékból. A SZoESE ekkor főleg azért tartotta a lépést, mert nagyszerűen célzott távolról – csak az első negyedben négy triplát dobott.

Jakubovics Dóra parádézott
Fotó: SZoESE

A második etapban sem csökkent a tempó, a házigazda pedig ott loholt ellenfele nyomában (20. perc: 46-48). Fordulás után fokozta az iramot a jobb erőnléttel rendelkező szombathelyi gárda. Remek védekezésére építve átrohant ellenfelén. Átvette a vezetést, az irányítást (25. perc: 58-52), és egyre növelte előnyét (30. perc: 66-58).

A záró etapot rutinos csapat módjára pörgette le a vendéglátó, taktikus játékkal őrizte tíz pont körüli, fölötti előnyét. A Nyíregyházának így nem volt esélye arra, hogy szorossá tegye a mérkőzést, hogy izgalmassá tegye a hajrát. Végül biztosan nyert a SZoESE.

Szabó László: – Egy jó erőt képviselő csapatot vertünk meg – megérdemelten győztünk. Külön öröm számomra, hogy szerkezet nélkül is tudtunk diadalmaskodni, elsősorban remek csapatmunkával. De több igazán szép egyéni teljesítmény is akadt, ki kell emelnem elsősorban Jakubovics Dóra játékát. Gratulálok a lányoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában