Eredmények

2020.04.02. 19:00

Egyelőre online zajlanak a kártyacsaták

Ausztriai versenyeken szerepeltek eredményesen kőszegi kártyások. Az országos szövetség jövőre szeretne snapszer-világbajnokságot rendezni.

Tóth Gábor

Táncsics Péter, a szövetség elnöke

Fotó: MSSZ

Az év elején megkezdődött a 2020-as országos snapszerbajnokság, ám öt verseny (Csákánydoroszló, Daraboshegy, Szombathely, Röjtökmuzsaj, Sopron) után a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre félbeszakadt a sorozat. A vasi kártyások – még az év elején – Ausztriá­ban is próbára tették tudásukat. Linz és Velden adott otthont a Casino Cup pénzdíjas sorozat egy-egy állomásának, mindkét versenyen népes mezőny ült asztalhoz. Két kőszegi snapszeros szerepelt a legjobban. Linzben Bokor László az 5–8., míg Veldenben Németh Sándor a 9–16. helyen végzett.

– A jelenlegi sajnálatos egészségügyi helyzethez gyorsan alkalmazkodnunk kellett, hiszen a kártya kimondottan kis, zárt térben, több idősebb versenyzővel zajlik, ezért azonnal, már március elején töröltük valamennyi versenyünket, rendezvényünket – árulta el Táncsics Péter, a kőszegi székhellyel működő Magyar Snapszer Szövetség elnöke. – Bár korábban kimondottan az online-kártya ellen dolgoztunk, most mégis mindenkit arra kérünk, hogy még a szomszédhoz se ugorjon át egy-két bunkóra, inkább játsszon online, biztonságosan, otthonról. Szerencsére a paletta széles, csatlakoztunk egy több mint százezer játékost számláló osztrák platformhoz, ahol napi, heti és havi versenyek is vannak.

Táncsics Péter, a szövetség elnöke
Fotó: MSSZ

- Idősebb versenytársainknak pedig segítünk abban, hogy egy percre se kelljen kimozdulniuk otthonról. Ezzel párhuzamosan is dolgozunk, ugyanis szeretnénk Magyarországra hozni a 2021-es snapszer-világbajnokságot – készítjük a pályázatunkat. Minél több helyre kell elvinnünk a snapszert, minél több embert kell megszólítanunk a kártyával, minél több támogatót kell állítani a pályázatunk mellé – amelyet minél több nyelvre kell lefordítanunk. Egyszer már megpróbálkoztunk a vb-pályázattal, de akkor nem sok esélyünk volt Ausztria ellen. Az elmúlt években azonban sokat léptünk előre, a bajnokságunk egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több helyszínnel rendelkezik, talán már nem esélytelenül pályázunk a világbajnokágra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában