Idő előtt zárult

2020.04.05. 19:08

Eredményhirdetés nélkül ért véget az idei amatőr megyei kosárlabda-bajnokság

Tizenhárom csapattal kezdődött meg, de a koronavírus-járvány miatt idő előtt, eredményhirdetés nélkül ért véget a 2019/2020-as megyei amatőr kosárlabda- bajnokság (is).

Tóth Gábor

Forrás: Pixabay

A 2019/2020-as megyei amatőr kosárlabda-bajnokság 13 csapat részvételével október közepén rajtolt el. Két csoportban kezdődött a küzdelem, az alapszakasz mérkőzéseit lejátszották a csapatok.

Alapszakasz, végeredmény, A csoport: 1. 9700.hu Ingatlan (11 győzelem/1 vereség), 2. S.A.K.K. (9/3), 3. Deck Bistro SE (7/5), 4. Büki TK (7/5), 5. Falco KC U20 (5/7), 6. Répcelaki SE (2/10), 7. Pannonia SZSE (1/11). B csoport: 1. CVSE Vulkán Fürdő (10/09, 2. Szombathelyi Egyetemi SE (7/3), 3. Cosmos Home (6/4), 4. BC Olad (5/5), 5. Vasvári KSE (1/9), 6. Kőszegi SE (1/9). Az alapszakasz után az 1–3. helyen végző csapatok a felsőházba jutottak, míg a többi az alsóházba került – az egymás elleni eredményeket vitték magukkal. Ugyanakkor a középszakaszból már csak egy, esetleg két meccset játszottak le a résztvevők, amikor a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének döntése alapján a bajnokságot rendező megyei szövetség március elején eredményhirdetés nélkül félbeszakította a pontvadászatot.

A rájátszás állása, felsőház: 1. 9700.hu Ingatlan (6 győzelem/0 vereség), 2. CVSE Vulkán fürdő (5/1), 3. S.A.K.K. (4/3), 4. Szombathelyi Egyetemi SE (2/4), 5. Cosmos Home (2/5), 6. Deck Bistro SE (0/6).

Alsóház: 1. BC Olad (7/0), 2. Büki TK (8/1), 3. Falco KC U20 (5/2), 4. Répcelaki SE (3/5), 5. Vasvári KSE (2/4), 6. Kőszegi SE (1/6), 7. Pannonia SZSE (0/8). – Sajnálom, hogy így ért véget a bajnokság, de az MKOSZ döntését nekünk végre kellett hajtanunk – fogalmazott Esztergályos Róbert, a Vas Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője, a megyei bajnokság egyik szervezője.

Esztergályos Róbert, a megyei szövetség ügyvezetője
Fotó: VMKSZSzoma

– Amúgy szerintem az illetékesek jó döntést hoztak, jelen helyzetben az élet, az egészség védelme fontosabb a sportnál, a kosárlabdánál. A 9700.hu Ingatlannak jó csapata volt, a pályán nem kapott ki, egyetlen vereségét az alapszakaszban azért szenvedte el, mert nem állt ki. Ugyancsak jó erőt képviselt a CVSE és a SZoESE, igaz, előbbi a középszakaszra két kulcsjátékosát elvesztette sérülés miatt. Ha még lejátszunk néhány meccset, akkor talán tisztábban láttuk volna az erőviszonyokat.

Októberben talán elrajtolhat a szezon

– Bízom benne, hogy a következő szezon a szokásos, októberi időpontban el tud rajtolni – jelezte Esztergályos Róbert. – Ugyanakkor néhány kérdésre azért még várjuk a választ az országos szövetségtől. Az MKOSZ az elmúlt években jelentős összeggel támogatta a megyei bajnokságunkat – is –, többek között fi zette a játékvezetőket, könnyített a nevezési, átigazolási költségeken, labdákat kaphattak a csapatok. Ha ez a támogatás elmarad, úgy nagyobb anyagi teher hárul majd a csapatokra – amit nem biztos, hogy mindenki tud vállalni. Most még nehéz megítélni, hogy a koronavírus-járvány mekkora gazdasági problémákat okoz majd a sportágunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában