Hamarosan visszatér az ötszörös bajnok

2020.04.28. 07:00

Friss Imre emblematikus, sikeres versenyzője az Auto Crash roncsderbis közösségének

Friss Imre legendás tagja a roncsderbisek közösségének – az Auto Crash Szombathely SE tagjaként például ötször nyert bajnokságot Lada kategóriában.

Tóth Gábor

Friss Imre és a legendás Lada – 657-es rajtszámmal – a Szabadidőközpontban

Forrás: VN-archív

Friss Imre, vagyis Jimmy népszerű és sikeres szereplője a roncsderbibajnokságnak. A Lada kategória egyik legjobb versenyzője. – Egészen fiatalon megfertőzött az autósport, az első versenyszerű roncsderbifutamomat 1992-ben teljesítettem – idézte fel a kezdeteket az 52 esztendős Friss Imre. – Az Auto Crash Szombathely SE 2000-ben alakult, nem sokkal ezután én is a klub versenyzője lettem. Mindez azért érdekes, mert zalai vagyok, a Hévíz melletti Karmacson lakom. Sok barátom versenyzett a szombathelyi alakulatban, így gyorsan befogadott a vasi közösség – én, mivel áruszállító vagyok, a munkám révén is gyakran jártam a vasi megyeszékhelyen. Nagyon jó kis társaságba kerültem, élveztem a versenyzést. A Lada a kedvencem, ebben a kategóriában ötször nyertem bajnoki címet, és többször zártam dobogón. Másfél évet versenyeztem Golffal, de aztán visszatértem a Ladához. Ami nem éppen olcsó autó, például 80 lóerőből 130-140-et kovácsolni költséges mulatság – csak hogy a motort említsem. De szeretem ezt az autót, hátsó kerekes, élmény vele versenyezni. Friss Imre a tavalyi szezont teljes egészében kihagyta, de már gőzerővel dolgozik a visszatérésen.

 

Friss Imre és a legendás Lada – 657-es rajtszámmal – a Szabadidőközpontban
Fotó: VN-archív

– Egy motorbalesetben komoly vállsérülést szenvedtem, így pihenőre kényszerültem – árulta el Jimmy. – Már erősítem a vállamat, van esélyem arra, hogy az idén visszatérjek. Már ha a jelenlegi egészségügyi helyzetben lesz egyáltalán idei szezon, és találunk olyan szponzorokat, akik hajlandóak lesznek támogatni az autósportot. Pedig nagyon várom már a versenyeket, szeretek a feltörekvő fiatal generációval harcolni, mindig nagy erőket mozgósítanak ellenem.

Nem tervezem a visszavonulást, számunkra a roncsderbi nem is sport, hanem inkább szenvedély, nem lehet csak úgy abbahagyni. A hosszú-hosszú évekhez viszont kellett egy olyan család, amely támogat, főleg a feleségemnek köszönhetek sokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában