Kézilabda

2020.04.22. 11:00

Már a jövőt tervezik – Együtt marad az NB II-es vasi női kézicsapatok kerete

Befejezettnek nyilvánították az NB II-es női kézilabda-bajnokságokat (is). Négy vasi csapat számára ért véget idő előtt a küzdelem – de már mindenhol a folytatást tervezik.

Tóth Gábor

Farkas Veronika edző tanácsait hallgatják a sárvári lányok

Fotó: Benkő Sándor

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége úgy döntött, hogy eredményhirdetés nélkül félbeszakítja a 2019/2020-as szezont. Az NB II-es női kézilabda-bajnokság északnyugati csoportjában 16 fordulót játszottak le a csapatok, csupán hat lett volna hátra. Az MKSZ döntése az éllovas Büki TK gárdáját érintette a legfájdalmasabban, hiszen a 15 győzelmet arató, mindössze egy vereséget elszenvedő alakulat így nem juthatott fel az NB I/B-be. A Sárvárfürdő Kinizsi (tíz győzelem, hat vereség) a harmadik, a Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő (kilenc győzelem, hét vereség) a negyedik, a Körmendi DMTE (négy győzelem, 12 vereség) pedig az utolsó, 12. helyen állt a tabellán, amikor lezárult a pontvadászat.

– Eltelt kis idő az MKSZ döntése óta, de nem változtak az érzéseim, továbbra is nehezen térek napirendre a történések fölött, tulajdonképpen egy már megnyert bajnoki címet, ezzel együtt az osztályváltás lehetőségét vették el tőlünk – vélekedett Bölöni Roland, a Büki TK vezetőedzője. – Ugyanakkor sportolók vagyunk, mennünk kell tovább. Úgy tűnik, a keretünk együtt marad. Sőt, a sérülésből visszatérő Guttyán Adriennel, illetve a szülés után ismét edzésbe álló Pukler Glóriával kiegészülve még erősebb lesz a csapatunk. És talán az anyagi lehetőségeink sem változnak jelentősen. Nem adjuk fel az álmainkat, a következő szezonban megpróbáljuk ismét begyűjteni a bajnoki címet!

Farkas Veronika edző tanácsait hallgatják a sárvári lányok
Fotó: Benkő Sándor

– A jelenlegi egészségügyi helyzetben az MKSZ döntése logikus volt – fogalmazott Csonka László, a Sárvárfürdő Kinizsi szakosztály vezetője. – Mondom ezt annak ellenére, hogy vélhetően egy éremmel lettünk szegényebbek, illetve rengeteg munka, idő, pénz ment veszendőbe. A folytatáshoz több forgatókönyvet is felállítottunk: felkészültünk a legrosszabb eshetőségre, ha a gazdasági helyzetünk kedvezőtlenül alakulna, illetve arra is, hogy változatlan, a válság előtti körülmények közepette folytatódik a sportélet – amit kétlek. Az azért megnyugvással tölt el, hogy a játékosaink közül senki nem akar távozni. A reményeim szerint hamarosan folytathatjuk a munkát – a megszokott célokkal, a megszokott színvonalon!

– Mélységesen sajnáljuk, hogy így ért véget a szezon – adott hangot véleményének Salamonné Csótár Adrienn, a Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő trénere. – Tavaly július vége óta heti négyszer edzettünk, rengeteget dolgoztunk, volt esélyünk egy kiugró eredményre. Szerencsére Celldömölkön a körülmények nem változtak, a korábbihoz hasonló lehetőségekkel, hasonló célokat kijelölve várhatjuk a következő szezont. Úgy tűnik, hogy a csapatot együtt tudjuk tartani, sőt, van esélyünk talán a keret megerősítésére is. Motivált társaság, kiváló közösség a miénk, szeretnénk már folytatni a munkát – és szeretnénk állandósítani a helyünket a közvetlen élmezőnyben. Szeretném megköszönni a lelkes munkát Győrffy Andrea edzőkollégámnak, a vezetőknek, a játékosoknak, a szurkolóknak pedig a kitartó biztatást.

– A felnőttcsapatunk mérsékelt eredményeket ért el a mögöttünk hagyott szezonban – jelezte Kiskós Kitti, a Körmendi DMTE játékos-edzője. – Az ifjúsági csapatunk azonban magabiztosan vezette a tabellát, már csupán egy győzelem kellett volna ahhoz, hogy matematikailag is biztossá tegye a bajnoki címét – fájó volt így elveszteni az aranyérmet. Ugyanakkor ez is azt mutatja, hogy reményteljes az utánpótlásunk. Ennek megfelelően megyünk tovább a megkezdett úton, igyekszünk minél több lehetőséget adni saját nevelésű fiataljainknak a felnőtt mezőnyben is – és bízunk abban, hogy ez a munka hamarosan eredményre vezet NB II-es szinten is. Vagyis nálunk nagy változásra nem lehet számítani, a tavalyihoz hasonló kerettel, célokkal, hasonló körülmények közepette várjuk a következő szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában