benzingőz

2020.05.29. 11:00

Felbőgtek a motorok Sitkén, teszteltek a pilóták

Kezd éledezni a sportvilág, a benzingőz kedvelői is volán mögé ültek: nagy sikert aratott az MJIPSZ-Gérce által rendezett tesztedzés Sitkén.

Tóth Gábor

A körmendi Vörös László – és az impozáns Mitsubishi – készül a rajtra

Fotó: MJIPSZ-Gérce

Az MJIPSZ-Gérce két éve alakult. Az autósportklub családi kezdeményezésre állt össze, mára azonban már 27 versenyzőt számlál. Nagyon aktív a klub, több szakágban (off-road, roncsdrebi) is sikeres, sűrűn rendez különféle versenyeket, gyorsan komoly elismertségre tett szert Vas megyében és országos szinten is. Ezúttal az egészségügyi helyzet enyhülését kihasználva hívta össze az autósport kedvelőit Sitkére egy úgynevezett tesztedzésre. A felhívás nyitott fülekre talált, 38-an neveztek – természetesen zárt kapuk mögött zajlott az esemény. A szervezők minden kategóriában, minden szak­ágban szereplő autót „befogadtak”.

A körmendi Vörös László – és az impozáns Mitsubishi – készül a rajtra
Fotó: MJIPSZ-Gérce

Színes volt a mezőny, a Trabanttól, Ladától kezdve a legmodernebb technikát felvonultató méregdrága autók is rajthoz álltak. Egy félreeső betonos mellékutcában bőgtek fel a motorok, bő öt kilométer várt minden résztvevőre. Időt mértek ugyan az MJIPSZ tagjai, de eredményt nem hirdettek. A lényeg az volt, hogy mindenki tesztelje az autóját, illetve hogy egy kicsit visszarázódjon versenykörülmények közé.

– Magam is meglepődtem a népes létszámon, nagyon látszik, hogy kimozdulnának már a garázsokból a benzingőz szerelmesei, mindenki várja a versenyszezon kezdetét – fogalmazott Mórocz József, a szervező MJIPSZ vezetője. – Remek teljesítményeket láttunk, nagyszerűen felkészített autók álltak rajthoz. Kedvező visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől, elképzelhető, hogy rendezünk még ilyen tesztedzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában