Sorozat

2020.05.14. 11:00

Lejtmenetben – Supka Attilával nem ment a Halinak

A 2019/20-as bajnoki szezonban Desits Szilárd kétszer, Supka Attila egyszer volt a Haladás NB II-es labdarúgócsapatának edzője.

Pum András

Supka Attila nem alkotott maradandót

Fotó: Unger Tamás

A Haladás elmúlt húsz évének edzőit bemutató sorozatunkban a 2019/20-as bajnoksághoz értünk. Az NB I-es kiesést követően Horváth Ferenc távozott Szombathelyről, és mivel a felkészülés kezdetére még nem érkezett a helyére senki, a nyári munkát a másodedző Desits Szilárd irányításával kezdték el a zöld-fehérek. Aztán július 11-én kinevezték Supka Attilát vezetőedzőnek. A tréner korábban két bajnoki címet nyert a Debrecennel, 2017 nyara óta a Honvédot irányította, a piros-feketékkel két negyedik helyet szerzett, az első Európa-liga indulást ért.

Azaz remek renoméval érkezett a Rohonci útra – ahol roppant gyengén szerepelt csapatával. Igaz, a pénztelenség mindenre rányomta a bélyegét, még a másodosztályú indulási jog is veszélyben forgott. Pedig minden jól indult, a nyitányon az M4 Sport közvetítésének köszönhetőn az egész ország láthatta, hogy a bajnokság rajtjára éppen csak összeállt Haladás jól futballozott, és reményt keltő 1-1-es döntetlent ért el a korábbi években rendre a feljutással kacérkodó Gyirmót otthonában.

Supka Attila nem alkotott maradandót
Fotó: Unger Tamás

A Győr melletti településre több száz Hali-drukker kísérte el csapatát, szurkolásuknak köszönhetően gyakorlatilag hazai pályán futballoztak a zöld-fehérek. A folytatás sem sikerült rosszul, két döntetlen és egy vereség után a negyedik fordulót követően a 12. helyen állt a Supka-csapat, ám mindössze három pontra az első helytől. Majd a csákvári 3-1-es vereség után a hírek szerint Supka távozóra fogta volna – végül mégis maradt. Az eredmények viszont nem jöttek, a győzelmek helyett csak a döntetleneket gyűjtötték a szombathelyiek. Ennél nagyobb baj volt, hogy a játék is döcögött, kevés tudatosságot, elképzelést lehetett felfedezni a Haladás futballjában.

A pohár a szurkolóknál és a vezetőségnél az október 27-i, Nyíregyháza (1-3) elleni bajnokin telt be – ezt követően a tulajdonosok Supkának megköszönték szombathelyi munkáját. A Haladás a 18., kieső helyen állt ekkor. Az elválás nem sikerült szépre, az edző utólag beperelte a Haladást a szerinte neki járó munkabére miatt – amit meg is kapott. Hogy miért nem sikerült jobb eredményeket Supkának elérnie a Haladással, nem tudni pontosan, mindenesetre sem szakmailag, sem emberileg nem került egy hullámhosszra a játékosokkal. Ismét Desits Szilárd vette át az irányítást, az edző lelkesen, nagy odafigyeléssel dolgozott, ám hat bajnoki közül egyet tudott behúzni, így nem marasztalták – jött Mátyus János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában