kosárlabda

2020.05.19. 17:56

Streetball: megmenekül a szezon? – Elképzelhető az augusztusi vagy a szeptemberi rendezés Körmenden

A streetball-sorozat főszervezője, Kucsera József szerint az idei szezon egy része talán még megmenekülhet – öt-hat torna megrendezésére van némi esély.

Tóth Gábor

Forrás: pixabay.com

Szerte az országban komoly népszerűségnek örvend az utcai kosárlabda-bajnokság, a már majdnem három évtizede zajló streetball-sorozat. Kucsera József főszervező a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének hivatalos honlapján arról beszélt, nagyon bízik benne, hogy idén lesznek még versenyek. Elárulta: jelen pillanatban is több verziójuk van, szeretnének minél több, legalább öt, de lehetőség szerint inkább hat rendezvényt megtartani, akár még úgy is, hogy egy adott hétvégén két streetballtornát szerveznének. Ilyen „duplázás” egyébként tavaly már volt, amikor egyik nap Kecskeméten, másnap pedig Nyíregyházán rendeztek streetballtornát.

A háttérben tehát zajlik a szervezkedés, a főszervező elmondta: olyan helyszínek is intenzíven érdeklődtek az esetleges rendezés iránt, ahol egyébként az eredeti tervek szerint a szezon első felében lett volna streetball. Kucsera hangsúlyozta, a rendezvények helyi szervezőivel kapcsolatban állnak, s hozzátette: telefonon, e-mailben nagyon sokan érdeklődnek náluk, hogy lesznek-e szabadtéri kosárlabda-fesztiválok. Zárszóként annyit mondott, már látni a fényt az alagút végén, majd hozzátette: amint lesz valami fejlemény a streetball-sorozat kapcsán, arról azonnal hírt adnak a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon.

Körmend idén júniusban rendezett volna streetballtornát, sorrendben már a 27. kiírás következett volna.

– Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a sorozat szervezőivel, de egyelőre nincs semmi konkrétum, csak reménykedünk, hogy megmenekül a szezon – jelezte Molnár Dániel, a körmendi torna egyik főszervezője. – Természetesen szeretnénk megrendezni idén is, hiszen Körmenden is roppant népszerű a streetball. Ezért nem zárkózunk el az augusztusi vagy a szeptemberi időponttól sem. Egyelőre nem tehetünk mást: várjuk a fejleményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában