Haladás

2020.05.02. 07:00

Újra játékba lendült Szalay Szabolcs

A Szombathelyi Haladás U18-as válogatott támadójának, Szalay Szabolcsnak jól ment a játék, tavasszal kevesebbet szerepelt. A 18 éves támadó az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttesében építette újra magát.

Pum András

Szalay gólveszélyes, jól bánik a labdával

Fotó: Unger Tamás

A 18 éves Szalay Szabolcs 2013-ban került Veszprémből az Illés Akadémiára, és hogy ez mennyire jó döntés volt, mennyit fejlődött Szombathelyen, azt mutatja: azóta az U15-ös, U16-os és U17-es válogatottban is szerepelt – jelenleg az U18-as nemzeti csapat tagja. Tavaly nyáron tagja volt a brazíliai U18-as világbajnokságra készülő magyar válogatott bő keretének, ám végül nem utazott Dél-Amerikába. Szalay a Haladásban is letette névjegyét, ősszel debütált a zöld-fehéreknél, és már két gólnál jár. Tavasszal viszont a hét bajnokin mindössze kétszer – a Szeged ellen kezdőként, Szolnokon csereként – kapott lehetőséget, ebben közrejátszhatott az is, hogy a támadószekcióba télen három labdarúgó – Farkas Balázs, Rácz Ferenc és Tóth Barna – érkezett.

Szalay gólveszélyes, jól bánik a labdával
Fotó: Unger Tamás

– Nincs ezzel semmi gond, ősszel nagyon jól ment a játék, de idén kicsit megtorpantam – jelezte Szalay Szabolcs. – Mátyus János még korábban elmondta, továbbra is számol velem, de először építsem fel magam. Így – amíg tartott az utánpótlás-bajnokság – néhány bajnokin az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapatában szerepeltem, jól ment a

játék, jöttek a gólok is, a Honvéd ellen idegenben például mesterhármast szereztem. Természetesen az a célom, hogy – amennyiben persze folytatódik a bajnokság – tovább építsem magam, és mielőbb visszakerüljek a felnőttcsapatba. Ez persze nem lesz egyszerű, tavasszal összeállt a Haladás, nemcsak a pályán, azon kívül is egységesek vagyunk. A meccseken mindenki harcol a másikért, segít neki, és ugyanez a helyzet az öltözőben is.

Tavaszra nagy lett a konkurencia

Nincs ellentét az idősek és a fiatalok között, egyfelé húzzuk a szekeret. Igaz, a beilleszkedésemmel ősszel sem volt gond, mindenki nagyon segítőkész volt, jó fejek voltak a társak. Ami a folytatást illeti, remélem, lesz folytatás… Az a célom, hogy minél több lehetőséget kapjak, aztán később szeretnék stabil kezdővé válni, távolabbi céljaim között szerepel – ha már olyan teljesítményt nyújtottam – külföldre szerződni. Erősségem a lövőtechnikám, hatékony vagyok a kapu előtt, viszont fizikálisan, a labda fedezésében, megtartásában és a fejjátékomban van mit javulnom. Egyelőre azonban csak a Haladásra koncentrálok, a szakmai stáb remekül összerakta a csapatot, nagyon jó formában voltunk, amikor félbeszakadt a szezon. Onnan kell folytatnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában