Labdarúgás

2020.06.13. 07:00

Augusztusban útjára indulhat a focilabda az amatőr labdarúgó-bajnokságokban

Körvonalazódik a következő, 2020/2021-es amatőr labdarúgó-bajnokságok menetrendje.

Tóth Gábor

Lukácsháza–Rum derbi még tavaszról

Fotó: Unger Tamás

Mint azt a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas megyei igazgatóságának munkatársaitól megtudtuk, a megyei bajnokságok nevezési határideje július 3. (péntek, 12.00). A tervek szerint a bajnokságokat a Magyar Kupa vezetné fel. A 2020/2021-es szezon az országos Magyar Kupa első fordulójával kezdődne augusztus első hétvégéjén, 1–2-án – az országos sorozatba a megyei I. osztályú csapatoknak kötelező a nevezés.

Lukácsháza–Rum derbi még tavaszról
Fotó: Unger Tamás

Szeptember 16-áig várhatóan három vasi csapat jut fel az országos főtáblára. A megyei Magyar Kupa augusztus 8–9-én kezdődne, a bajnokságok tervezett kezdési időpontja pedig augusztus 15–16. A csoportbeosztásokat majd csak a nevezések beérkezése után lehet kialakítani.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az átigazolási szezon nem változik: az amatőröknél július 1-jén kezdődik és augusztus 31-én fejeződik be. Július 20-áig minden különösebb gond nélkül válthatnak csapatot a játékosok, 21-étől viszont csak az átadó klub hozzájárulásával. Az utánpótlás korosztálynál ugyancsak július 1-jétől augusztus 31-éig tart az átigazolási szezon – augusztus 1-jétől már kell az átadó klub engedélye az átigazoláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában