foci

2020.06.24. 16:18

Két új Haladás-futballista – Jagodics Mezőkövesden

Csilus Tamás és Simon András személyében egy középpályást és egy támadót igazolt a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata. Bokor Bence, Balogh Ferenc és Doktorics Áron pedig profi szerződést kapott. Jagodics Márk viszont Mezőkövesdre igazolt.

Pum András

Alakul, formálódik a Szombathelyi Haladás kerete. Korábban Mátyus János vezetőedző és segítője, Felipe Matos mellett a játékosok közül Verpecz István, Rózsa Dániel, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd, Kiss Bence, Farkas Balázs, Jancsó András, Rácz Ferenc és Tóth Barna is meghosszabbította hó végén lejáró szerződését. Szerda kora délután pedig bemutatta első két új igazolását is a vasi együttes. A 25 éves középpályás, Csilus Tamás aláírta három évre szóló szerződését. Csilus a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, majd a zöld-fehérek felnőttcsapatában is helyet kapott: 2013 márciusában a Ricardo Moniz vezette FTC-ben debütált az élvonalban. Aztán a Fradi kölcsönadta Pápára, Kisvárdára, Soroksárra, majd 2017 júliusában Nyíregyházára igazolt a 178 centiméter magas játékos. Egy évet töltött a Nyírségben, mielőtt 2018 nyarán Siófokra szerződött. Az első évben húsz meccsen szerepelt, majd a legutóbb félbeszakadt bajnokságban is alapember volt, 24 mérkőzésen játszott, egy gólt szerzett és kiosztott négy gólpasszt. Az NB I-ben 22 bajnokin egy gólt, míg az NB II-ben 136 mérkőzésen nyolc találatot szerzett.

– Mátyus János és Felipe Matos megkeresett, hogy lenne-e kedvem a Haladásban futballozni – tudtuk meg Csilus Tamástól. – Örömmel jöttem, hiszen mindkettőjükkel dolgoztam már, és egy nagy hagyományokkal rendelkező klubról van szó, amelyet nem kellett bemutatni. Tudom, hogy az edzők szeretnek dolgozni, szeretnénk jó eredményeket elérni – lehetőleg minél előbb. A feladat adott: szeretnénk egy nagyon szép eredményt elérni. Tavasszal eredményes volt a csapat, és ahogy láttam, voltak olyan mérkőzések, amelyeken kifejezetten szépen játszott a Haladás. Ez egy jó kiindulási alap, innen kell folytatni. Ami a személyes emlékeimet illeti, rögtön beugrottak azok a meccsek, ahol még ferencvárosi és pápai játékosként a Rohonci úton futballoztam. Olyan vérmes csatákat vívtunk, hogy elképesztő, a szurkolók pedig mindig óriási hangulatot teremtettek. Mindig szerettem ilyen atmoszférában játszani, mert egy futballista ilyenkor érzi magát igazán futballistának.

Csiluson kívül Simon András is aláírt a zöld-fehérekhez, a támadó két esztendőre kötelezte el magát. A csatárt nem kell különösebben bemutatni a szombathelyi szurkolóknak, hiszen annak idején már szerepelt zöld-fehérben – igaz, akkoriban a Haladás II-ben, a vasiak NB III-as csapatában 11 meccsen játszott, két gólt szerzett. Simon az MTK-ban nevelkedett, aztán szerepelt a Liverpool utánpótlásában, a spanyol Cordobában, a holland Excelsiorban, a Győri ETO-ban, a Soproni VSE-ben, Pápán, Kecskeméten, Pakson, Gyirmóton, legutóbb pedig a Győri ETO-ban futballozott a 30 éves csatár. Az NB I-ben 91 bajnokin szerepelt, tíz gólt, a másodosztályban 75 mérkőzésen 23 találatot szerzett. Ezen kívül a spanyol másodosztályban kilencszer lépett pályára, a holland első osztályban pedig egyszer.

– Télen már volt róla szó, hogy visszatérek Szombathelyre, akkor ez meghiúsult – mondta Simon András, aki közös megegyezéssel bontott szerződést a győriekkel. – Most azonban megkerestek a Haladástól, én pedig örömmel elfogadtam az ajánlatot. Úgy érzem, ez volt a legjobb döntés számomra. Testvéreim, Ádám és Attila is itt fociztak korábban, édesanyám és édesapám is itt dolgoztak, jó érzés volt Szombathelyre jönni. Figyelemmel kísértem a Haladás szereplését, tavasszal, a vírus előtti időszakban nagyon jól szerepelt, ezt kellene folytatni a következő bajnokságban és minél előbbre végezni. Több poszton is tudok játszani, teljesen mindegy, hogy hol, lényeg, hogy a csapatom hasznára legyek. Szeretnék még bizonyítani!

Három, az Illés Akadémián pallérozódó fiatal pedig aláírta profi szerződését a Szombathelyi Haladással. Az egyaránt 18 éves védő, Balogh Ferenc és Bokor Bence, valamint a szintén 18 esztendős támadó Doktorics Áron három-három évre kötelezte el magát a zöld-fehérekkel. Közülük Balogh és Doktorics már korábban bemutatkozott az NB II-ben, Bokor kispados volt.

Az MLSZ nyilvánosságra hozta a 2020/21-es NB II-es bajnokság rajtját, e szerint a szezon augusztus 2-án startol.

– Jól alakul a keretünk. Lesznek még érkezők és távozók is, és néhányan még nem írtak alá – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Jagodics Márk pedig Mezőkövesdre igazolt. Köszönjük neki azt, amit a Haladásért tett, köszönjük, hogy tavasszal segített a kiesés elleni harcban és sok sikert kívánunk további pályafutásához.

Az új játékosok bemutatása után aláírták, megújították a Szombathelyi Haladás és a Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata közötti együttműködési megállapodást.

 

– Ez a megállapodás még 2017-ben jött létre, azóta minden idény végén megújítjuk – tudtuk meg Kiss Tamástól, a Haladás-Viktória FC klubmenedzserétől. – Nincs benne újdonság, a szerződés lényege, az, hogy továbbra is a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. égisze alatt működünk, U14-es, U16-os, U19-es játékosaink, valamint a felnőttcsapat tagjai a kft. futballistái. A férfi NB II-es bajnokságban egyébként a klublicenchez kötelező az U16-os és U19-es női csapat működtetése. A Haladás pedig anyagi támogatás mellett sportfelszereléssel is segíti együttesünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában