tornászok

2020.06.15. 20:06

Négy fiatal tornász is a válogatott keretben

Jelenleg öt szombathelyi tornász a tagja a felnőtt-, illetve az utánpótlás-válogatott keretének.

Horváth Erika

Balról: Rácz Gábor edző, a feltörekvő fiatalok: Németh Viola, Borbás Maja, Horváth Emma, Maráczi Fruzsina és Vizer Erzsébet edző Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Bár a kormányzat még nem oldott fel minden korlátozást a járvánnyal kapcsolatban, lassan kezd visszatérni az élet a régi kerékvágásba a tornászoknál. Megtartották az első edzői, szövetségi kapitányi értekezletet, ahol körvonalazódtak az ősz feladatai. A Delfin Sportiskolai Sportegyesület két edzője, Rácz Gábor és Vizer Erzsébet jó hírekkel érkezett haza Budapestről. Az ugrásban Európa-bajnok Dévai Boglárka mellett további négy szombathelyi tornász lett válogatott kerettag.

– Egyelőre minden feltételes módban értendő, de remélhetőleg már meg lehet rendezni az év második felében a tervezett versenyeket – mondta Vizer Erzsébet, a szombathelyi tornászok szakmai vezetője. – Draskóczy Imre szövetségi kapitány már a 2021-es évnek megfelelően alakította ki a kereteket. Ennek megfelelően a 2005-ben született Horváth Emma – bár ebben az évben még junior korú – már a felnőtt kerethez tartozik. A felnőttekével együtt decemberben Bakuban rendezik a junior Európa-bajnokságot is, Emmának ez lehetne az első világversenye. Két válogatón, a mesterfokú bajnokságon és a libereci Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) harcolhatja ki az Eb-csapatba kerülést. A fiatalabbak közül Borbás Maja, Maráczi Fruzsina és Németh Viola került be az utánpótlás-válogatott keretébe. Számukra a nemzetközi porondon való szereplés lehetősége ad új motivációt, a libereci ORV-n való részvétel lehet az elsődleges céljuk. Ott, a visegrádi négyek által létrehozott és a Magyar Olimpiai Bizottság által is preferált versenyen vehetnék fel először a címeres dresszt.

Balról: Rácz Gábor edző, a feltörekvő fiatalok: Németh Viola, Borbás Maja, Horváth Emma, Maráczi
Fruzsina és Vizer Erzsébet edző Fotó: Cseh Gábor

A Delfin SI SE-nek jelenleg öt versenyzője van. Dévai Boglárkára, Horváth Emmára, Borbás Majára és Maráczi Fruzsinára felnőtt, illetve ifjúsági csapat- és egyéni országos bajnokság, valamint mesterfokú bajnokság vár még az idén. Tömböl Boglárka felépült súlyos sérüléséből, az edzők bíznak abban, hogy ő is vissza tudja verekedni magát a legjobbak közé. Németh Viola jelenleg még a sportiskola versenyzője (edzői Csillag Tünde és Hüll Tamás), idén még a SzoSI serdülőcsapatát erősíti, jövőre azonban már ő is ifjúsági korba lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában