BL-győztest igazoltak

2020.06.18. 20:00

Orbán Adrienn az SZKKA NB I-es kézicsapatát erősíti

Sajtótájékoztatón írta alá egy évre szóló szerződését a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I.-es női kézilabdacsapatához a Győrrel háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Orbán Adrienn.

Tóth Gábor

Orbán Adrien és Pődör Zoltán – miután aláírták a szerződést

Fotó: Horváth Balázs

A minőségi, rutinos kézilabdázó érkezését már június elején bejelentette a klub – ezúttal a szerződést írták alá a felek a sajtó nyilvánossága előtt.

A városházán tartott sajtótájékoztatót dr. Horváth Attila sportért is felelős alpolgármester nyitotta meg, aki sporttörténelmi tettnek minősítette Orbán Adrienn szerződtetését, hiszen háromszoros Bajnokok Ligája-győztes játékos még soha nem szerepelt szombathelyi csapatban – legyen szó bármilyen sportágról. A politikus szerint az SZKKA friss szerzeménye tökéletes példaképe lesz a klub utánpótláskorú játékosainak, ráadásul a tudásával, a rutinjával komoly erősítést jelent majd a második NB I.-es szezonjára készülő felnőttcsapatnak.

Orbán Adrien és Pődör Zoltán – miután aláírták a szerződést
Fotó: Horváth Balázs

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elnöke, Pődör Zoltán első mondataiban a városvezetésnek mondott köszönetet, ugyanis a jövőben az SZKKA csapatai az Arena Savariában játszhatnak, edzhenek. Elhangzott továbbá, hogy a Falco is konstruktívan áll az egyeztetésekhez, a tárgyalások jól haladnak, hamarosan minden részletet tisztáznak a csarnokon „osztozkodó” felek.

A friss igazolásra áttérve hangsúlyozta, komoly fegyvertény, hogy Orbán Adrienn az SZKKA mezében folytatja pályafutását. Egyelőre egy évre szól a szerződés, de mindkét fél nyitott a közös folytatásra. Továbbá Orbán Adrienn segít az utánpótlásképzésben is. A klubvezető jelezte, hogy minőségi, sok nagy csatát megélt, nagyszerű pályafutást ma­ga mögött tudó kézilabdással erősödött a keret, aki ráadásul ereje teljében érkezik Szombathelyre. Akire minden szempontból főszerep vár az SZKKA kötelékében.

Orbán Adrienn a sajtótájékoztatón elmondta, hogy több klub is érdeklődött iránta, miután távozott Kisvárdáról, de biztos benne, hogy jó döntést hozott, amikor elfogadta az SZKKA ajánlatát.

– Már tavaly is figyelemmel kísértem az SZKKA szereplését, a klub rögtön az első NB I.-es évében bravúrosan szerepelt – fogalmazott Orbán Adrienn.

– Ellenfélként is megtapasztaltam, hogy jó erőt képvisel a csapat, hogy minőségi szakmai munka zajlik az együttesnél, hiszen hazai pályán, Kisvárdán csak nagy csatában nyertünk, Szombathelyen pedig kikaptunk. Szombathelyen megfogott a mérkőzés hangulata is, nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy ilyen szurkolótábor áll mögötte, hogy hétről hétre ilyen atmoszférában léphet pályára – öröm lesz ehhez a közösséghez tartozni. Biztos vagyok benne, hogy eredményes szezon vár ránk – minden erőmmel azon leszek, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak. Van a keretben olyan lány, akivel korábban együtt kézilabdáztam, de ellenfélként is sokakat ismerek. Motivált vagyok, várom az edzéseket.

A 33 éves jobbszélső a Győri Audi ETO KC-ban nevelkedett, a zöld-fehér sztárcsapatban több mint tíz évet töltött el, de megfordult

Győrújbaráton, Komáromban, Vácon. A győriekkel hétszeres magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes volt, háromszor nyert Bajnokok Ligáját. A magyar válogatottban 48 alkalommal lépett pályára, 66 gólt dobott, szerepelt a 2009-es kínai vb-n, a 2018-as franciaországi Eb-n. Az előző négy szezont Kisvárdán töltötte, a csapat kapitánya volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában