bajnokság

2020.06.16. 20:37

Roncsderbi: már alakul a menetrend

Kezd körvonalazódni a nyugat-dunántúli csapatokat felvonultató roncsderbibajnokság 2020-as szezonja.

Tóth Gábor

Eredetileg májusban kezdődött volna a 2020-as szezon, és hét–kilenc futam várt volna a mezőnyre. A koronavírus-járvány miatt azonban újra kellett tervezni a versenynaptárt – ami a napokban meg is történt.

– Az új kiírás szerint július 5-én kezdődik a szezon, szeptember 27-én ér véget, és csupán öt helyszínen versenyeznek majd a pilóták – árulta el ifj. Pintér Endre, a Magyar Országos Roncsderby, Amatőr Rally és Újszerű Technikai Sportok Szövetségének elnökhelyettese, egyben az Auto-Crash Szombathely SE vezetője. – Sajnos rövid, csonka szezon vár a mezőnyre, ugyanakkor a jelenlegi helyzetben az is örömteli, hogy egyáltalán tudunk versenyezni. A csapatok, a pilóták már készülnek, mindenki ki van éhezve egy kis adrenalinra, benzingőzre. Nagyon sajnálom, hogy a pünkösdi, szombathelyi verseny elmaradt, mindig rengeteg néző előtt, kifejezetten remek hangulatban ültek autóba a pilóták – és sajnos nem is tudjuk bepótolni idén a Szabadidőközpontba tervezett futamokat, pedig a jubileumi, 20. rendezésünkre készültünk. Két versenyhelyszín még bizonytalan, abban viszont nagyon reménykedem, hogy Vas megyében is lesz futam.

A 2020-as szezonnak nyolc egyesület vág neki, köztük az Auto-Crash Szombathely SE, az Autó Sport Klub Rum, a Speed Car Auto Motor Sport­egyesület Vép és az MJIPSZ Gérce képviseli a vasi színeket, továbbá a Sümeg, a Hajmáskér, a Marcali és a Tiger Team Zalaegerszeg teszi teljessé a mezőnyt.

A 2020-as tervezett versenynaptár, július 5.: Nagypáli. Július 19.: Csapod. Augusztus 2.: Sümeg. Augusztus 16.: a helyszín még kérdéses. Szeptember 27.: a helyszín még kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában