Átigazolás

2020.06.30. 15:59

Rutinos amerikai centert igazolt a Falco kosárcsapata

Amerikai centert igazolt az ötös posztra a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely bajnoki címvédő férfi kosárlabdacsapata.

Horváth Erika

Fotó: 6thman.eu

– Megvan a Falco ötös posztra kiszemelt új légiósa – számolt be lapunknak Gráczer György, a klub ügyvezetője. – Az amerikai center, Devin Searcy 208 centiméter magas, 104 kiló – augusztusban lesz 31 éves. Rutinos játékos, több ország bajnokságában játszott már, reméljük, tudja majd Juvonte Reddicet pótolni.

Searcy 2011-ben végzett a Dayton Egyetemen. Utána először a Japán másodosztályba, a Toyama Grouses csapatába szerződött. Az NBA nyári ligájában a Philadelphia 76ers adott neki lehetőséget, azonban a végső keretbe nem került be. Oroszország következett, a BC Triumph Lyubertsy együttesével játszott a VTB Ligában és a EuroCup-ban is. Utóbbiban 12,5 perc alatt 5,4 pontot és 3,4 lepattanót gyűjtött.

A következő két szezont a német Eisbren Bremerhavennél töltötte. Utána a franciaországi Rouen Métropole Basket csapatában csupán hat meccs jutott neki. Visszatért Németországba, az s.Oliver Würzburgnál 16 perc, 5,4 pont és 3,6 lepattanó volt az átlaga. Jött a 2016/2017-es idény az SC Rasta Vechtában – jobb statisztikával, átlagban 25,7 játékperccel, 10 ponttal és 6,7 lepattanószerzéssel. A következő évben Cipruson, az AEK Larnaca gárdájával bajnok és kupagyőztes is lett, átlagban 16,2 ponttal és 6,8 lepattanóval segítette csapatát.

A 2017/2018-as szezont a török másodosztályban a Manisa BB-nél töltötte – 17,5 pont- és 8,6 lepattanóátlaggal. Aztán ismét országot váltott, legutóbb, a koronavírus-járvánnyal terhelt évadban Romániában, a BCM U Piesti csapatában játszott, 16 mérkőzésen 28 perc, 15,3 pont és 7,1 lepattanó volt az átlaga.

Mint Gráczer Györgytől megtudtuk, Devon Searcy szerződtetésével gyakorlatilag készen is lenne a Falco kerete a következő szezonra. Ám még nem állhatnak le a játékosmustrával, hiszen ha külföldi kérőjük akad, Benke Szilárd július 20-áig, Filipovity Márkó pedig július 31-éig kiléphet a sárga-feketékkel kötött kontraktusából. Természetesen a szombathelyi vezetők azt szeretnék, ha megmaradna a csapat nagyon erős magyar magja, de ha mégis a távozás mellett döntenének, akkor az ő pótlásukról is gondoskodni kell még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában