sport és szórakozás

2020.07.14. 19:09

Három megye közös sportnapja

Remekül szerepeltek a vasi amatőr sportolók a három megye összevont szabad­idős sportnapján.

Tóth Gábor

A népes Vas megyei delegáció

Fotó: VN/ZMSE

Zalaszentgróton a városi sporttelep és a Szent Gróth Termálfürdő adott otthont a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése által szervezett regionális – Zala, Győr-Moson-Sopron és Vas megye amatőr sportolóit felvonultató – szabadidős rendezvénynek. A pályázati támogatással megvalósult „gigasportnapon” az egészségügyi előírásoknak megfelelően 300 ember vehetett részt.

A Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsa és a Vas Megyei Szabad­idősport Szövetség által szervezett vasi csapat majdnem 150 fős volt. Varga Jenő, a Vas Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke, vasi koordinátor elmondta, hogy jóval több mint 200 ember jelentkezett, ám a meghatározott létszám miatt a megyét „csak” 11 település (Kemeneskápolna, Kemenespálfa, Egyházashetye, Andrásfa, Oszkó, Csehi, Győrvár, Csipkerek, Nagytilaj, Olaszfa, Petőmihályfa, Szombathely) csapata képviselhette a rendezvényen.

A népes Vas megyei delegáció
Fotó: VN/ZMSE

A sportnapon teke, tenisz, kispályás labdarúgás, lövészet, petanque, sakk, kosárra dobás szerepelt a menetrendben. A gyerekek kipróbálhatták egyebek között a gólyalábon járást, a kölyökatlétikát, a fotocellás sebességmérést és a vízi játékokat. A vasi sportolók remekül teljesítettek, többen éremmel térhettek haza.

Eredmény, vasi érmesek, kispályás foci: 2. Vas Megye-Győrvár csapata (Káldi Milán, Gábor Attila, Káldi István, Kovács Bence, Káldi Balázs, Liszkay Gábor, Gombos Dávid, Gothard Bence játékosok, Havasi Attila edző, Bozi Ágnes erőnléti edző). Kosárra dobó verseny, férfi: 2. Reiner Richárd. Női: 1. Reiner Dóra, 2-3-4. hely holtversenyben Szekszer Bianka, Szabó-Rácz Bernadett, Szabó-Rácz Johanna. Lövészet, férfi: 1. Klitza Sven. Női: 2. Káldi Katalin, 3. Benkő Krisztina

Varga Jenő, Vas megye, Kósa István, a Soproni járás, valamint Kámán Ferenc, Zala megye sportigazgatója jelezte, ha a jövőben is lesz lehetőség hasonló pályázati projektek megvalósítására, akkor továbbra is összedolgozva próbálnak tenni a régió szabadidősportjáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában