Utánpótlás

2020.07.06. 18:03

Kenus érmek a nyitányról

Elindultak a kajak-kenu utánpótlásversenyek. A körmendi Bereki Bárkás Egylet kajak-kenu szakosztályának versenyzői Neszmélyben arannyal és ezüsttel kezdték a szezont.

Tóth Judit

Balról Király Ferenc, Laposa Boglárka, Varga Flóra Anna és Varga Gábor István

Fotó: Tóth Judit

A koronavírus-járvány miatt némi csúszással és módosított kiírással ugyan, de elindultak az utánpótlásversenyek a kajak-kenu sportban. Elsőként – az elmúlt hétvégén az országban hat helyszínen – regionális versenyeket rendezett a szak­ági szövetség. Az egyik legnépesebb mezőny a Felső-Duna régióban, a neszmélyi Éden Kupán jött össze, 11 sportegyesület 346 kajakosa és kenusa versengett 2000 méteres tá­vokon. A körmendi kajak-kenu csapat öt fővel képviseltette magát a neszmélyi eseményen, ahol a női kenu U13-14-es korcsoportban, C–1 kategóriában rajt-cél győzelmet aratott Varga Flóra Anna a győri Graboplast és a gárdonyi VVSI versenyzői előtt. Laposa Boglárkának is jól sikerült futama volt, az U10-12-es korcsoportban, MC1 kategóriában ezüstérmet szerzett.

Balról Király Ferenc, Laposa Boglárka, Varga Flóra Anna és Varga Gábor István Fotó: Tóth Judit

A körmendi egyesület fiú kenusai közül éppen csak lecsúszott a pontszerző, hatodik helyről Laposa Gergő az U15-16-osok között. Bakó Dominik a középmezőnyben végzett, csakúgy, mint a 15 éves Molnár Benedek, aki a neszmélyi versenyen debütált.

A körmendi kenusokat Király Ferenc és Varga Gábor István készítette fel a versenyre. Folytatás két hét múlva Győrben lesz, ahol szintén 2000 méteres futamokat rendeznek az utánpótláskorú kajak-kenusoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában