Kész a versenyprogram

2020.07.08. 19:56

Patinás klubok az NB II.-ben

A Magyar Labdarúgó Szövetségnél elkészítették a 2020/21-es NB I.-es és NB II.-es évad menetrendjét, illetve versenyprogramját.

Pum András

A budafokiak először szerepelnek az NB I.-ben. Filkor Attila (szemben) viszont rutinos játékos

Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György

Az NB I.-es idény ezúttal is 33 fordulós lesz a 12 csapatnak, az új évadban is három kört játszanak a klubok. A szezon augusztus 15-én kezdődik, és a futballősz december 19-én, a 16. fordulóval ér majd véget – az idény első felében csak egy hétközi forduló lesz. A mindössze öthetes téli szünetet követően január 23-án folytatódik az idény, míg a záró, 33. forduló meccseit május 15-én játsszák. Az NB I.. mezőnye: FTC, Mol Fehérvár, Puskás Akadémia, Mezőkövesd, Budapest Honvéd, Újpest, ZTE, Kisvárda, Diósgyőr, Paks, MTK, Budafok. A másodosztály húsz csapata augusztus 2-án játssza le az 1. fordulót, majd rögtön következik egy hétközi kör. Az őszi idény a 21. fordulóval, december 13-án zárul. A tavaszi szezon január 31-én kezdődik az NB II.-ben, az utolsó, 38. fordulóra pedig május 16-án kerül majd sor. A másodosztály mezőnye hosszú évekre visszamenőleg a legerősebbnek tűnik, sok patinás, nagy múltú klub szerepel az NB II.-ben. Így a Haladás, az anyagilag nagyon megerősödött Vasas, a Siófok, a Győr, a Nyíregyháza, a Szeged, a Békéscsaba, az 1,2 milliárdos városi támogatással rajthoz álló Debrecen, a Kaposvár és a Pécs.

Az NB II. mezőnye: Szombathelyi Haladás, Vasas, Csákvár, Siófok, ETO FC Győr, Gyirmót, Nyíregyháza, Ajka, Soroksár, Budaörs, Szeged, Dorog, Kazincbarcika, Békéscsaba, Szolnok, Debreceni VSC, Kaposvári Rákóczi, Pécsi MFC, Debreceni EAC, Szentlőrinc SE. Az NB I.-ből két csapat esik ki, míg az NB II.-ből a két első jut fel, az utolsó három búcsúzik. A bajnokságok sorsolását július közepén tartják. A Magyar Kupa első fordulójának résztvevői július 29-én pályára lépnek, majd az 5. fordulóban, augusztus 26-án alakul ki a főtábla mezőnye. Az első három osztály (NB I., NB II., NB III) csapatai a szeptember 19–20-i hétvégén, a 6. körben kapcsolódnak be a sorozatba. A Magyar Kupa döntőjét május 19-én rendezik meg a Puskás Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában