Bruinsma visszatért!

2020.08.05. 11:28

Minőségi erősítés történt a Falco KC játékoskeretében

Visszatér a Falco KC Szombathely kosárlabdacsapatához az 2018/2019-es bajnokcsapat egyik legfontosabb játékosa, az amerikai légiós Evan Bruinsma.

Tóth Gábor

A két kulcsember, Evan Bruinsma (labdával) és Dustin Ware (6) ismét összecsaphat

Fotó: Unger Tamás

Evan Bruinsmát nem kell bemutatni a Falco-szurkolóknak – sem a magyar kosárlabda iránt érdeklődőnek. Egyetemi évei után Luxemburgban kóstolt bele az európai kosárlabdába, majd Csehország, aztán Bulgária következett. A 2017/2018-as idényt a holland bajnok és kupagyőztes Donar Groningennél töltötte. A 28 éves, 97 kilós erőcsatár az egyik legfontosabb játékosa volt a szombathelyiek 2018/2019-es bajnokcsapatának: 36 bajnoki meccsen lépett pályára, 14 pontot, 7,1 lepattanót, 2,1 gólpasszt, 1,3 labdaszerzést átlagolt. És azután sem lassított, miután eligazolt a Falcóból. A bajnoki aranyérem után a német élvonalban szereplő medi Bayreuth csapatához szerződött.

Tizennyolc német bajnokin lépett parkettre, 19 perc, 9,1 pont, 4,1 lepattanós, 1,4 gólpassz került a statisztikai lapjára. A FIBA Europa Kupában 12 mérkőzésen kapott lehetőséget, átlagban 19,3 percet töltött a pályán, 9,3 pontot, 5,3 lepattanót, 1,1 gólpasszt jegyzett. Májusban váltott, az izraeli Hapoel Beer Sheva csapatánál folytatta karrierjét: nyolc mérkőzésen játszott, 33,4 percet, 18 pontot, 8,4 lepattanót, 2 gólpasszt, 1.9 labdaszerzést átlagolt. Evan Bruinsma a szezon végéig szóló szerződést írt alá a Falcóval.

– Filipovity Márkó távozása után vettük fel a kapcsolatot régi játékosunkkal, Evan Bruinsmával, és viszonylag gyorsan megegyeztünk egymással – árulta el Gráczer György, a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatának ügyvezetője. – Bruinsmának több ajánlata is volt, elsősorban azért választott minket, mert szeretett volna a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelni. De korábban is jól érezte magát Szombathelyen, örömmel dolgozik újra együtt a Gasper Okron vezette szakmai stábbal, valamint szívesen játszik ismét a régi harcostársak oldalán. Bruinsma rutinos, minőségi játékos, roppant motivált – és tudjuk, hogy mire számíthatunk tőle. Véleményem szerint az ő leigazolása roppant komoly erősítés. Több játékos szerződtetését nem tervezzük, készen van a 20230/2021-es keretünk. A felkészülést augusztus 17-én kezdjük, addigra a reményeink szerint az összes légiós a rendelkezésünkre áll.

A Falco KC kerete gyorsan kialakult – és erős állományt hozott össze a klubvezetés. Váradi Benedek, Perl Zoltán, Benke Szilárd, Doktor Péter, Dancsecs András, Sövegjártó Ábel és Kovács Benedek alkotja a magyar magot, míg De’Quon Lake, Kyan Anderson, Strahinja Milosevic, Devin Searcy és Evan Bruinsma a légiós sort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában