utcai futóverseny

2020.08.04. 19:21

Kettős SZoESE-siker – Kovács nyert, Jacsev ezüstérmes

A 37. alkalommal megrendezett Tatai Minimaraton és Félmaraton elnevezésű utcai futóverseny rövidebb távján Kovács Attila és Jacsev Sámuel révén kettős SZoESE-győzelem született.

Horváth Erika

Balról a győztes Kovács Attila, jobbról az ezüstérmes Jacsev Sámuel Fotó: Tatai Minimaraton/Bellus Áron

Fotó: atai Minimaraton/Bellus Áron

Kifogástalanul bonyolította le a rendezői stáb a talán legrégebbi hagyományokkal bíró utcai futóversenyt. Mint általában, ezúttal is nagyon meleg volt, de rendkívül precíz volt a frissítés, és szerencsére az útvonal jelentős részét árnyékban tehették meg a résztvevők.

A Vas megyei versenyzők a rövidebb, a 13,5 kilométeres minimaratoni távon álltak rajthoz.

Balról a győztes Kovács Attila, jobbról az ezüstérmes Jacsev Sámuel
Fotó: Tatai Minimaraton/Bellus Áron

A SZoESE két versenyzője hamar az élre állt, jelentős előnyre tettek szert. Kovács Attila ezt a táv közben fokozta, ellépett, és 44:32 perc alatt rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte Jacsev Sámuel ért másodikként célba (45:51), hat másodperccel előzte meg a győri Marx Balázst (45:57). Kovács és Jacsev az abszolút mellett a 19–24 évesek korosztályában is első, illetve második lett. A szentgotthárdi, de szintén SZoESE-s Borbély Sándor 51:13-mal fejezte be a versenyt, ez a 388 fős mezőnyben az abszolút nyolcadik helyet jelentette, a 20–25 évesek között negyedik lett. A táplánszentkereszti Gorza Ist­ván a 17. helyen végzett az abszolút egyéni versenyben, az 54:54 perces időeredmény a 30–34 évesek korosztályában az ötödik helyet jelentette számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában