Négy arany, egy bronz a szombathelyi szeniorok termése

2020.08.25. 17:46

Nemzetközi teniszsiker

Remekül szerepeltek a szombathelyi sportolók a Szent István Kupa nemzetközi teniszversenyén

Tóth Gábor

Az eredményes szombathelyi szeniorok. Balról: Gál Zoltán, Sákovics Péter, Bogárné Szabó Éva

Fotó: VN/Grénus Gabriella

Mint azt dr. Hajba Csaba, a hagyományos balatonfüredi verseny szervezője elmondta, 137 teniszező nevezett, így minden idők legnépesebb, legszínvonalasabb Szent István Kupáját sikerült megrendezni. A vasi színeket négy szombathelyi szenior teniszező képviselte, akik szép eredményekkel tértek haza.

A női +60-ban és a +60 mixben Bogárné Szabó Éva egyaránt aranyérmet szerzett. Mix kategóriában a gyöngyösi Szekrényes Zsolt volt a párja.

Az eredményes szombathelyi szeniorok. Balról: Gál Zoltán, Sákovics Péter, Bogárné Szabó Éva
Fotó: VN/Grénus Gabriella

Sákovics Péter nem a saját +60-as korosztályában szerepelt, hanem +55-ben tette próbára tudását. Egy román, egy olasz és két magyar játékost legyőzve állhatott fel a dobogó tetejére. „Tovább fi atalodva” a +45-ös vegyespáros-kategóriában sem talált legyőzőre – a debreceni Bágyi Kinga volt a partnere. Sákovics a +45-ös férfi páros kategóriában is szerzett egy bronzérmet a szintén szombathelyi Gál Zoltán partnereként. Utóbbi indult a férfi egyesben is, de a későbbi győztessel sorsolták össze az első fordulóban, szoros meccsen szenvedett vereséget. Ugyan így járt Csonka Attila is, aki a döntő másik résztvevőjétől kapott ki minimális különbséggel az első fordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában