Sima győzelem helyett vereség

2020.09.16. 20:14

A Haladás az első félidőben kiüthette volna ellenfelét, végül pont nélkül maradt

A labdarúgó NB II. 9. fordulójában a Haladás egy agyonnyert mérkőzésen kapott ki 2-1-re.

Pum András

Medgyes Zoltán szerezte a szombathelyi csapat vezető gólját

Fotó: Unger Tamás

9. perc: Németh Milán 17 méteres, léc alá tartó lövését tolta bravúrral szögletre Abu.

13. perc: Bosnjak labdájával Medgyes lépett ki, de a kifutó Abuba lőtte a labdát.

18. perc: Kiss Bence passza után Medgyes lépett ki középen, majd a kapujából messze kifutó Abu lábai között 23 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1).

21. perc: Kiss Bence jobb oldali beadását Medgyes hét méterről fejelte kapura, Abu védett, a kipattanót Szalay lőtte rá, de a soroksári kapus a bal kapufára tolta a labdát.

34. perc: Németh Milán 35 méteres lövése a jobb kapufán csattant.

56. perc: Korozmán 21 méteres lövése vágódott a bal sarokba (1-1).

58. perc: Devecseri rúgta fel Cserniket, majd kakaskodott, így a bíró kiállította.

77. perc: Erdélyi nyolcméteres fejesét védte Verpecz.

90. perc: Huszák 10 méterről „eltörte” a labdát, ám Erdélyi a kapunak háttal állva beletette a sarkát, így a labda a kapu közepébe pattant (2-1).

A Haladásban ezúttal a Pakstól kölcsönvett Kelemen volt Mátyus János meglepetésembere. A védő legutóbb, a Pécs ellen kerettag sem volt – Soroksáron a kezdőben kapott helyet. És a támadósorban Szalay neve is ott szerepelt. A szombathelyiek frissen, lendületesen kezdték a mérkőzést, Németh Milán egy percen belül két gólt is szerezhetett volna, a másik oldalon Csernik fejelt ziccerből a léc fölé.

Medgyes Zoltán szerezte a szombathelyi csapat vezető gólját
Fotó: Unger Tamás

Egymás után jöttek a szombathelyi helyzetek, húsz perc alatt kivégezhette volna ellenfelét a Haladás. Egy gyors kontra végén Medgyes találatával megszerezték a vezetést a vendégek, akik ezt követően sem vettek vissza, egyre-másra vezették támadásaikat. Különösen a bal oldalon voltak veszélyesek a zöld-fehérek. A hazaiak közeli szemlélői voltak eseményeknek, a félidőben négy-öt góllal is vezethettek volna a szombathelyiek.

Szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, a hazaiak egy átlövéssel egalizáltak. Aztán paprikássá vált a hangulat, Devecseri szabálytalansága után összeakaszkodtak a két csapat játékosai, majd a Hali védője piros lapot kapott. Emberelőnyben bátrabbá váltak az addig szinte semmit sem mutató hazaiak, és a játék áttevődött a Haladás térfelére. A soroksáriak mentek előre a győztes gólért, több helyzetet is kidolgoztak, a vasiak védekeztek és kontrákkal próbálkoztak. Amikor már úgy nézett ki, hogy egy pontot megment a Haladás, a játékidő utolsó percében egy szerencsés góllal aztán megszerezte a győzelmet a Soroksár.

A Haladás az első félidőben eldönthette volna a meccset, kiüthette volna ellenfelét. Szünet után tíz emberrel viszont védekezett, de nem sikerült kihúznia a döntetlent. Ami a küzdelmes, sok helyzetet hozó meccsen igazságosabb is lett volna.

jegyzőkönyv

Soroksár SC–Szombathelyi Haladás 2-1 (0-1).

Soroksár, 400 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, néző, vezette: Zierkelbach.

Soroksár: ABU – Kópis (Bene, 85.), Gengeliczki (Szerető, 43.), Valencsik, Pászka – Gyömbér, Derekas – Csernik (Erdélyi, 66.), HUSZÁK, KOROZMÁN – Lovrencsics B. Edző: Lipcsei Péter.

Haladás: Verpecz – Kelemen (Schimmer, 56.), Devecseri, BOSNJAK – Tóth D., Holdampf, Jancsó (Mocsi, 61.), KISS B., NÉMETH MILÁN – Szalay, Medgyes (Rácz, 75.). Edző: Mátyus János.

Gólszerzők: Korozmán (56.), Erdélyi (90.), illetve Medgyes (18.)

Sárga lap: Gengeliczki (24.), Németh Milán (55.), Korozmán (58.).

Kiállítva: Devecseri (58.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában