Diadalmas 20-0

2020.09.28. 19:29

Fontos győzelmet aratott a Crushers

A divízió I-es amerikaifutball-bajnokság második fordulójában megszerezte első győzelmét az NBA Crushers – a komoly erőt képviselő Dunaújváros vendégeként nyert 20-0-ra.

Tóth Gábor

Májer László lendületben – átgázolt a Dunaújvároson a szombathelyi csapat Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A szombathelyi alakulat az első játéknapon a Győr Sharks vendégeként kapott ki – három év után vesztett bajnokit a Crushers. Míg a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz első mérkőzésére készült a hétvégén. Egyébként a Dunaújvárost alaposan megerősítették a nyáron, több volt HFL-játékost igazoltak Székesfehérvárról, valamint külföldieket is szerződtettek.

A két komoly terveket szövögető csapat találkozója –ahogyan arra számítani lehetett – nagy csatát hozott. A DAK szeretett volna győzelemmel bemutatkozni a bajnokságban, míg a Crushers javítani akart a győri fiaskó után. Komoly párharcokat, erősen fizikális meccset láthattak a szurkolók, de pontot az első két negyed után egyik oldal sem tudott összehozni, 0-0 állt az eredményjelzőn a szünetben. A Crushers nagyszerűen védekezett, a támadójátéka viszont akadozott.

Májer László lendületben – átgázolt a Dunaújvároson a szombathelyi csapat Fotó: Unger Tamás

Fordulás után aztán a szombathelyi együttes tudott újítani, remek futójátékkal lepte meg ellenfelét és elkezdte termelni a pontokat. A harmadik negyedben Baranyai Péter futott egy touchdownt (TD), az extra pontot pedig Orsós Attila értékesítette (0-7). A negyedik negyedben ismét Baranyai szerzett TD-t, az extrapont viszont ezúttal nem jött össze (0-13). A hazaiak nagy offenzívába kezdtek, mindent elkövettek, hogy hibára kényszerítsék a Crushers védőfalát, de nem jártak sikerrel. Sőt, Gáspár Barnabás szerzett labdát, majd végignyargalt a pályán, TD-t ért el – és ezúttal Orsós is hozta az extrapontot (0-20). Nyert a motivált, összeszedett Crushers.

– Egy jó csapatot győztünk le, fontos meccset nyertünk – értékelt Májer László, az NBA ­Crushers elnöke, játékosa. – Egészen furcsa első félidőt produkáltunk, támadásban semmi nem akart sikerülni, nem működött a passzjátékunk. A második fél­időben viszont remek futójátékot produkáltunk, amit nem tudott levédekezni a Dunaújváros. A csapat nagyot küzdött, sok erős játékosa volt az ellenfélnek, megdolgoztunk a győzelemért – és köszönjük a minket elkísérő szurkolóink támogatását Az alapszakaszból még egy meccsünk van hátra: október 24-én a Városligeti pályán fogadjuk a Budapest Wolwes II. együttesét. Ha győzünk, akkor bejutunk a felsőházi rájátszásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában