Labdarúgás

2020.09.13. 19:05

Harcos mérkőzésen játszott döntetlent a Haladás

A labdarúgó NB II 8. fordulójában a Szombathelyi Haladás sok helyzetet hozó találkozón gólnélküli döntetlenre végzett a Péccsel.

Tóth Gábor

Haladás fc -PMFC nb2 -es labdarúgó mérkőzés,20200913, Szombathely, Unger Tamás/ Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Két jó formában lévő csapat, két közvetlen rivális lépett pályára – mindkét gárda gőzerővel üldözi az élmezőnyt. A hazaiaktól sérülés miatt Farkas Balázs és Rózsa Dániel hagyta ki a meccset. Kezdőként kapott viszont szerepet az U19-es csapat játékosa, Dezamits Dominik – aki első felnőtt mérkőzését játszotta.

19. perc: Tóth Barna passzolta vissza a labdát az alapvonalról a második hullámban üresen, jobbról érkező Schimmernek, aki 10 méterről centikkel tévesztette el a jobb alsó sarkot.

21. perc: Kiss Bence jobbról érkező szabadrúgását bólintotta kapura az ötösről Tóth, ám a fejest kitornázta a pécsi kapus.

23. perc: Kis Bence ezúttal szögletet ívelt be jobbról, ismét Tóth Barna emelkedett a legmagasabbra, a fejesét ismét védte Helesfay.

50. perc: Kónya lépett ki jobbról, egyedül tört kapura, Verpecz rontott ki a kapujából, és elakadt benne a 12 méterről elengedett löket.

53. perc: Medgyes került helyzetbe, jobbról, közelről tüzelt, de a pécsi kapus jól védte a rövid sarkot.

91. perc: Egy hosszú bedobás jutott el Szekérig, aki közvetlen közelről, középről a kapu fölé fejelt.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, a Pécs is felvállalta a bátor futballt. De inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek. A Haladás birtokolta többet a labdát, ám a mezőnyfölényét nem tudta helyzetekre váltani. Jó negyedórát kellett várni az első komolyabb helyzetre, de akkor ziccert rontott a Haladás. A folytatásban már egyértelműen a hazaiak diktálták a tempót. Szép támadásokat vezetett a szombathelyi gárda, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A Pécs ekkor kontrákkal próbálkozott. A félidő vége káoszba fulladt, a nagyon aktív játékvezető minden apró ütközést lefújt, nem alakulhatott ki folyamatos játék – egymást érték a szabadrúgások, a lapok, még Mátyus János is besárgult. Mindenkinek jól jött a szünet.

 

A második félidőre megérkeztek a pécsi szurkolók is. Kapkodva, sok hibával játszottak a csapatok – kellett kis idő, hogy megnyugodjanak a felek. Verpecznek pedig be kellett mutatnia egy bravúrt. Aztán felpörgött a Haladás is. Egy érdekes, erősen 11-es gyanús esetnél maradt néma a síp: Sági és Holdampf akadt össze a pécsi 16-oson belül.

Mindkét csapat jól harcolt. A félidő közepén ismét átvette az irányítást a házigazda – rengeteg szögletet rúgott például, eredménytelenül. A hazaiak próbáltak futballozni, a vendégek pontrúgásokból veszélyeztettek. Kiélezett meccset vívtak a csapatok. A hajrában a Haladás mindent elkövetett, hogy begyötörje a győzelmet érő gólt, de az erőfeszítéseit nem kísérte siker – pedig még a háromperces hosszabbításban is volt helyzete.

A döntetlen nem igazságtalan eredmény, de az egy pontnak a pécsiek örülhettek jobban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában