Hétközi bajnoki

2020.09.15. 19:30

Szerdán a Soroksár otthonában vendégszerepel a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 9. fordulójában szerdán 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC otthonában lép pályára.

Pum András

Haladás fc - Szolnok fc, 20200805, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger T

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A korábbi ferencvárosi futballista, Lipcsei Péter vezette Soroksár az FTC fiókcsapata. A sárga-feketék három győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel, 11 ponttal a tabella 10. helyén tanyáznak. A Soroksárban szerepel az FTC kölcsönjátékosaként Csernik, Valencsik és Szerető is, de a fővárosiakat erősíti az NB I-es múlttal rendelkező Gyömbér, Gengeliczki és a házi góllövőlistát négy találattal vezető Lovrencsics Balázs is.

A soroksáriaknak az utóbbi három fordulóban két győzelem mellett egy döntetlen a mérlegük. Legutóbb 2-1-re nyertek a Szentlőrinc otthonában. A 6. helyen álló, 13 pontos Haladás utolsó öt mérkőzéséből kettőt megnyert, háromszor döntetlent játszott – és utóbbi három bajnokiján nem kapott gólt. A vasiak csapatvédekezése tehát rendben van, viszont e három bajnokin csak egy gólt szereztek. A helyzeteik ugyan megvoltak, de nem tudtak jól sáfárkodni velük. Tavasszal a Haladás 4-1-re győzött Soroksáron.

Verpecz István biztos pont, neki is nagyban köszönhető, hogy a vasiak az utolsó három meccsen nem kaptak gólt
Fotó: Unger Tamás

– Egészen más jellegű, sokkal nehezebb meccsre számítok, mint a tavaszi – mondta Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Úgy érzem, a játékunk jobb és stabilabb, mint tavasszal volt, ám akkor – Tóth-Gábor Kristóf személyében – volt egy olyan labdarúgónk, aki meccseket döntött el. Nincs mese, a mostani keretből valakinek fel kell vállalnia ezt a feladatot. A Pécs ellen is három-négy ziccert dolgoztunk ki, még az utolsó percben is megnyerhettük volna a meccset. Ám, amíg kihagyjuk a helyzeteinket, nem fogunk nyerni és mindig meg kell elégednünk a döntetlennel. Egyszerű a képlet: gólt, gólokat kell lőnünk. Amennyiben tehát hátul olyan stabilak leszünk, mint az utolsó fordulókban, elöl viszony hatékonyabban futballozunk, mienk lehet a három pont. Farkas Balázs kivételével valamennyi játékosom egészséges.

Az MLSZ legújabb rendelkezése értelmében az NB II-es mérkőzések előtt a csapatok minden tagjának egy negatív – három napnál nem régebbi – COVID-19, azaz koronavírusteszttel kell rendelkeznie. Nos, a Haladás hétfőn teszteltette a játékosokat, a szakmai stáb tagjait és a vezetőket. Mind a harminc eredmény negatív lett.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/a-szombathelyi-haladas-jatekosait-szakmai-stabjat-es-vezetoit-is-teszteltek-covid-19-re-4270385/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában