KÖRKÉP

2020.10.20. 13:43

A Bük magabiztosan nyerte az NB II-es megyei rangadót a Celldömölk ellen

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 5. fordulójában a Bük megyei rangadót nyert a Cell ellen, győzött a Körmend, a Sárvár és a Student viszont vesztesen hagyta el a pályát.

Tóth Gábor

Bük - Celldömölk kézilabda, 20201017, ut, Bük, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Mosonmagyaróvári KC U22–Körmendi DMTE 18-22 (7-15). – Mosonmagyaróvár, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Biró, Koronczai.

Körmend: Dudora – Somlai 3, Herczeg 2, Őri 2, Horváth D. 6, Cser 3, Varga K.. Csere: Kiskós 2, Binecz, Farkas. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

Meglepve a hazaiakat határozott védekezéssel nyitott a körmendi csapat, ami az eredményben is tükröződött. (18. perc: 3-9). A félidő második felében sem változott a vendégek védekezése, amihez kiváló kapusteljesítmény és jó helyzetkihasználás társult. A mosonmagyaróvári játékosok hibáit kihasználva a szünetben már nyolc góllal vezetett a Körmend. A második félidőt is magabiztos játékkal nyitotta a vasi alakulat (37. perc: 9-18). Ezt követően azonban a hazaiak néhány könnyű góllal közelebb kerültek a körmendi csapathoz (47. perc: 14-19). Erre a vendégek két góllal válaszoltak, majd a folytatásban stabilan őrizték az előnyüket – végül biztosan gyűjtötték be a két pontot.

Büki TK–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 40-26 (17-11). – Bük, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

Bük: Szűcs – Szuhogyi 8, Szabó D. 9, Baranyai 6, Szabó R. 1, Cseledi 3, Tóth V. 1. Csere: Szalai N. (kapus), Schuszter 2, Gősi 2, Dobos 2, Kelemen 1, Tamási 4, Szekér 1. Edző: Bölöni Roland.

CVSE: Tömő A. – Szomorkovits L. 6/6, Szomorkovits A. 5, Freiberger 4, Szecsődi 6, Bagics, Győrffy L. 4. Csere: Balogh V., Füzfa 1, Geiger, Kazári, Marton, Buzás, Berki, Győrfi G., Barabás. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Négy hiányzóval vágott neki a megyei rangadónak a Bük, de azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Nyitott védekezéssel kezdett a hazai csapat, amely jól működött, s mellé még a támadójáték is hatékony volt. Folyamatosan nőtt a különbség a felek között, a szünetben már hat góllal járt előrébb a vendéglátó. Celli góllal indult a második harminc perc, ám erre bő két minutumon belül hárommal válaszolt a hazai csapat. Korán eldőlni látszott a két pont sorsa. Az utolsó néhány percet leszámítva a Bük végig erőteljes tempót diktált, így megérdemelten nyert.

Bölöni Roland: – Végre a jó arcát mutatta a csapat – védekezésben és támadásban is. Gratulálok a lányoknak, ma fejben voltunk igazán erősek!

Salamonné Csótár Adrienn: – A pandémia miatt elmaradt múlt hétvégi mérkőzés sajnos megtörte a lendületünket, nem tett jót a szünet. Ennél csak jobban tudunk játszani!

 

Sárvárfürdő Kinizsi–Pénzügyőr SE U22 22-31 (11-12). – Sárvár, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gréczi, Koltai.

Sárvár: Jurik – Vajda 4, Jenőfi 6, Barcza 2, Gerencsér 1, Doncsecz 3, Szemes 1. Csere: Varga Á. (kapus), Cser, Horváth E. 2, Bolfán, Szekeres, Farkas L. 1, Viganó 2, Dávid V. Edző: Pupp Adél.

A Sárvár kezdte jobban a mérkőzést, a félidő derekán már öt góllal vezetett. Ezt követően viszont megtorpantak a hazaiak: támadásaik sematikussá váltak, de a legnagyobb baj talán az volt, hogy zsinórban öt büntetőt is kihagytak. Ennek eredményeképpen a játékrész végére átvette a vezetést a gyors fiatalokkal felálló, remek kapusteljesítményre támaszkodó vendég. Az ezúttal mélyen a tudása alatt játszó Sárvár a második félidőben képtelen volt újítani, így fordulás után a Pénzügyőr egy 9-2-es sorozattal el is döntötte a mérkőzést.

SZSE Győr–Student Comfort Sport Kft. 34-22 (18-11). – Győr, 40 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Papp, Uhrin.

Student: Tállai – Kozma 1, Pődör P. 4, Szlukovényi 1, Keszei 1, Sebestyén 3, Menyhárt 3. Csere: Bogáth, Nagy-Máró, Nárai, Prédl 1, Málovics 5, Kiss B. Mátyás 3. Edző: Mátyás Fanni.

Ezúttal egy kevésbé összeszokott szombathelyi csapat állt össze a meccsre. Frissebben, jobban kezdett a házigazda, előnybe került. A folytatásban is sok technikai hibát vétett a Student, amit az ellenfél ki is használt. Ettől függetlenül jól küzdöttek a szombathelyi lányok, de a vereséget nem tudták elkerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában